Tıpatıp aynı olsa da Tom Cruise değil! İlginç yüz değiştirme yöntemi!

Tıpatıp aynı olsa da Tom Cruise değil! İlginç yüz değiştirme yöntemi!

Tom Cruise kılığına girerek sosyal medyada günlerce konuşuldu. Halen de poüleritesini arttırıyor. İşte Tom Cruise gibi görünen ama aslında o olmayan haberin detayları

Günümüz teknoloji devri. Haliyle bu teknolojiyi hem iyi yönde hem de kötü yönde kullananlar bulunmaktadır. Gelişen teknolojiyle birlikte yapabilecekler listesine bir yenisi daha ekleniyor. Artık günden güne yapılmayacak ve yapılması zor olan şeyler daha da kolay hale geliyor. Son yaşanan hadise hem biraz tehlikeli hem de ilgi çekici bir teknolojik gelişme. Tom Cruise kılığına girerek onun gibi davranıyor ve oymuş gibi role bürünüyor. İşte o haberin detayları.

Deepfake Teknolojisi Tehlike Yaratabilir

 

Son günlerde sosyal medyada milyonların tıklanmasına sebep olan birkaç video bulunmakta. Bu video tamamen sahte. Diğer bir adıyla Deepfake teknolojisinin uygulandığı bir sistem diyebiliriz. Bu sistem ile ünlü isimlerin kılığına girebilir ve oymuş gibi görünebilirsiniz. Böylece o kişiyi temsil etmiş olursunuz. Tabi bu teknoloji biraz tehlike arz edebiliyor. Çünkü interneti ve teknolojiyi hem iyi yönde hem de kötü yönde kullanıcılar bulunmakta. Bu fake videolar ile aslında olmayan ama var olan bir olayı meydana getirebilirsiniz. Bu da işin sahtecilik boyutuna girecektir.

Uzmanlar Uyarıyor

tom-cruise-tiktoks.png

Uzmanlar bu tür sahte videoların ve kılık değiştirmenin ileride artacağını ve tehlikeli boyutlara yükseleceğini öne sürüyor. Bu konulara çok dikkat edilmeli. Sahte videoları üzerinden çeşitli suç unsurları oluşturulabilir bu da işi tehlikeli boyutlara çıkartabilir.

Son teknoloji DeepFake ile birlikte Tom Cruise kılığına girmiş birini görebiliyoruz. Yüzündeki tüm detaylar tamamen aynı. Gözle gerçeğinin ve sahtesinin ayırt edilmesi neredeyse imkansız gibi. Bu tür videolar gelecekte başımıza farklı dertler açacağını öne süren uzmanlar, bu konuda ciddi bir şekilde uyarıyorlar.

İlginizi çekebilir

NASA Gezgini Perseverance, Mars'tan Yeni Ses Kayıtları Gönderdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.