Twitter, Memphis yazanların hesaplarını kapatıyor mu? Twitter, 'Memphis' yazınca ne oluyor?

Twitter, Memphis yazanların hesaplarını kapatıyor mu? Twitter, 'Memphis' yazınca ne oluyor?

Twitter, ilginç bir olayla daha karşı karşıya geliyor. Memphis yazılarını engellemeye başlayan Twitter, neden bu paylaşımları engelliyor? Memphis yazınca engelleniyor muyuz? Tüm detaylar haberimizde.

Twitter son günlerde ilginç bir olayla daha gündeme geldi. İlginç olay bir kelimenin yazılmasıyla başladı. Bu kelime hakkında yorum yazanlar, kendilerinin gönderilerinin silindiğini ve Twitter üzerinden engellendiğini öne sürüyor. Bu olay neden yaşanıyor. Neden o kelimeyi yazınca Twitter engelliyor. Tüm soruların yanıtı haberimizde. Okumaya devam edin.

İlginç olay geçtiğimiz saatlerde yaşandı. Twitter platformu Memphis yazanları 12 saat boyunca engelledi. Hesaplarının engellendiğini ve askıya alındığı gören kullanıcılar neye uğradıklarını şaşırdı. Twitter'ın neden böyle bir şey uyguladığı henüz bilinmiyor. Bu konu hakkında da resmi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen saatlerde yeni bir açıklama ve komplo teorileri gelecektir.

Memphis Kelimesini Tweet Olarak Atmak Kullanıcıların Engellenmesine Sebebiyet Veriyor

qob17pul-kgufeoejt1hlg.jpg

Binlerce hesabın otomatik olarak askıya alındığı olay geçtiğimiz saatlerde yaşandı ve halen de otomatik olarak engellenen hesaplar bulunuyor. Memphis kelimesini yazdıktan sonra yasaklandıklarını, ekran görüntüleriyle birlikte paylaşan kullanıcılar, bunun neden olduğunu merak ediyor.

Bu tweet'in başarılı futbolcu Memphis Depay ile ilgili olduğu öne sürüldü. Bu iddialar çerçevesinde Memphis Depay'ın kulubü Lyonnais bir tweet atarak, Memphis Depay hakkında neden gönderi atmıyoruz şeklinde açıklamada bulundu. Bunun üzerine kullanıcılar Memphis şeklinde tweet'ler atmaya başladı.

Twitter, Memphis yazınca neden engelliyor?

wrorcjhl-k-5owf3q5bdiq.jpg

Aslında bu kelimenin yasak olması, futbolcu ile aralarında herhangi bir husumet olduğundan dolayı değil. Daha önceden Memphis adında bir kullanıcı Twitter platformunu kapatmaya ve hacklemeye çalışmış. Bunun üzerine ekipler yeni bir yazılımla ve güncellemeyle bu ismi yazanların sistem tarafından otomatik olarak engellenmesini istemiş. Dolayısıyla futbolcu Depay ile bu konunun herhangi bağlantısı bulunmamaktadır.

Twitter bu olay üzerine kısa sürede harekete geçecek ve ortadaki yanlışı düzeltecektir. Kapatılan ve engellenen kullanıcıları tekrardan açacaktır.

İlginizi çekebilir

SpaceX, 60 tane daha Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.