WhatsApp dolandırıcılığına dikkat! Tuzağa düşmemek için neler yapmalıyız? İşte detaylar..

WhatsApp dolandırıcılığına dikkat! Tuzağa düşmemek için neler yapmalıyız? İşte detaylar..

WhatsApp dolandırıcılığına dikkat nedir? Yeni WhatsApp dolandırıcılığına nasıl yapılıyor? WhatsApp dolandırıcılığından nasıl korunabiliriz? İşte detaylar...

Sosyal medyadaki bir başka yeni korku su yüzüne çıktı ve dolandırıcılar artık WhatsApp hesaplarını ele geçirebiliyor. Özetle, dolandırıcılar arkadaş gibi davranarak kişisel mesajlaşma uygulamanıza kolayca girebilecekleri SMS güvenlik kodları isterler. Bu dolandırıcılık türü yeni değil, ancak son zamanlarda bu tür vakalar büyük ölçüde arttı. 

WhatsApp’ta yeni türeyen dolandırıcılık nedir? Whatsapp’ta nasıl dolandırıcılık yapılıyor? 

601e544570380e1810939dc2.jpg

Kullanıcılar, beklemedikleri altı haneli WhatsApp kodlarını aldıklarında alarma geçmelidir. Bu tür kodlar, genellikle birisi yeni bir hesap oluşturduğunda veya yeni bir cihazda mevcut bir hesaba giriş yaptığında görülür. Ancak, kod aniden alınırsa (kullanıcı tarafından talep edilmeden), hesabınıza giriş yapmaya çalışan bir dolandırıcı olabilir.  

Bir sonraki adım, bir WhatsApp mesajı aracılığıyla sizden kodu isteyen dolandırıcıyı içerir. Akılda tutulması gereken en önemli şey, çoğu durumda mesaj gerçek bir arkadaştan veya bir aile üyesinden geliyor gibi göründüğü için kodu paylaşmamaktır, çünkü hesap zaten ele geçirilmiştir.  

WhatsApp Hijack Scam adı verilen yeni dolandırıcılık sisteminde tüm şikayetler arasında ortak olan şey ise kurbanların, arkadaşlarının istediğini düşünerek kodu paylaşma hatasına düşmeleridir. Ancak hesapları ele geçirdikten sonra, dolandırıcılar asıl kullanıcı gibi davranarak ve bazı krizler olduğunu iddia ederek kurbanın arkadaşlarından ve ailesinden para ister. Ayrıca, dolandırıcıların daha fazla hesaba girmesine ve hesabın sahibi gibi davranarak altı haneli kod numarasını istemesine yardımcı olur. 

Kendinizi WhatsApp dolandırıcılığından nasıl korursunuz? 

whatsapp-shutterstock-1-16-9-1610225441-16-9-1610345369-670x371.jpg

WhatsApp'a göre, kullanıcılar son derece dikkatli olmalı ve Tek Kullanımlık Şifre (OTP) veya SMS güvenlik kodunu arkadaşları veya aileleri de dahil olmak üzere kimseyle paylaşmamalıdır. Daha fazla güvenlik için kullanıcılar, tam güvenliği sağlamak için iki aşamalı doğrulamayı da etkinleştirebilir.  

Son olarak, WhatsApp'ta para karşılığında şantaj içerikli bir mesaj alındığında, kullanıcılar arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle kişisel olarak iletişime geçmelidir. WhatsApp, internet sitesinde yayınlanan bir rehberde vatandaşlardan bilinmeyen bir numaradan mesaj gelip gelmediğini bildirmelerini istedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.