WhatsApp'ın gizlilik politikasını 15 mayıs'a kadar kabul etmeniz gerekiyor

WhatsApp'ın gizlilik politikasını 15 mayıs'a kadar kabul etmeniz gerekiyor

WhatsApp gizlilik politikasını kabul etmeniz gerekiyor. WhatsApp'ın gizlilik politikasını kabul etmek zorundayız? WhatsApp gizlilik politikasında neler içeriyor?

WhatsApp, kullanıcılara güncellenmiş gizlilik politikasını ve 15 Mayıs'tan itibaren nasıl yürürlüğe gireceğini hatırlatmaya başladı. Facebook'un sahip olduğu anlık mesajlaşma hizmeti, gizlilik politikasını Şubat ayı başlarında güncelledi ve kullanıcılardan yeni şartları 8 Şubat'a kadar kabul etmelerini istedi. Yeni politikaya karşı güçlü bir halk öfkesi, uygulama tarihini 15 Mayıs'a erteledi. Şimdi WhatsApp kullanıcıları, hizmetin kendilerine yeni politikayı kabul etmelerini hatırlattığını Twitter'da paylaşıyor.

Birden fazla kullanıcı, Şubat ayı başlarında duyurduğu gizlilik politikasını yeniden düzenleyerek WhatsApp'tan gelen bildirimlerin ekran görüntülerini paylaşmak için Twitter'ı ziyaret etti . WhatsApp, kullanıcılarına mesajlaşma uygulamasını kullanmaya devam etmek istiyorlarsa 15 Mayıs'tan önce yeni politikayı kabul etmeleri gerektiğini hatırlatıyor gibi görünüyor.

WhatsApp'ın gizlilik politikasını 15 mayıs'a kadar kabul etmeniz gerekiyor

whatsapp-4.jpg

WhatsApp, güncellenmiş gizlilik politikasının bir parçası olarak platformu aracılığıyla kullanıcı verilerini paylaşma şeklini değiştireceğini duyurduğunda kullanıcılardan tepki almıştı. Güncellenen politika esas olarak Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma hizmetine göre platformunu kullanan işletmeler içindi. Ancak politika kabul edilirse uygulamanın telefon numaraları ve işlem verileri gibi kullanıcı ayrıntılarını paylaşmasına izin verilecektir. Ayrıca WhatsApp'ın Facebook ve diğer iştirakleri ile veri paylaşmasına izin vermektedir.

WhatsApp bir kullanıcının kişisel görüşmelerinin gizliliğini değiştirmediğini belirten yeni politikayı kısaca şöyle açıklıyor. Ayrıca gizlilik politikasının 15 Mayıs 2021'den itibaren yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten sonra WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için kullanıcıların bunu kabul etmesi gerektiğini yineliyor. Politikayı kabul etmek zorunda kalmadan bildirim de silinebilir.

Kullanıcılar yeni politikayı 15 Mayıs'a kadar kabul etmezlerse, kabul edene kadar WhatsApp'ın tam işlevselliğine sahip olmayacaklar. Kullanıcılar kısa bir süre için çağrı ve bildirim alabilecek, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak veya mesaj gönderemeyecektir.

İlginizi çekebilir...

WhatsApp'ın Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Görüşme Özelliği Geldi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.