WhatsApp'ın Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Görüşme Özelliği Geldi

WhatsApp'ın Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Görüşme Özelliği Geldi

WhatsApp yeni güncellemesi neleri içeriyor? WhatsApp uygulamasına görüntülü ve sesli görüşme özelliği nasıl kullanılır? WhatsApp yeni güncelleme ne zaman?

WhatsApp'ın Mac ve PC için masaüstü uygulamasının bugün sesli ve görüntülü aramaya başladığını duyuran şirket, hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda diğer WhatsApp kullanıcılarına uçtan uca şifreli aramalar sunduğunu duyurdu.

Sesli ve görüntülü arama, WhatsApp için yeni bir fikir değil. Android ve iOS için mobil uygulamalar bu özelliği zaten sunuyor. Ayrıca WhatsApp, masaüstü arama özelliğini geçen yılın sonunda küçük bir kullanıcı grubuna sunmaya başlamıştı. Ancak bugünkü lansman, bu özelliğin artık tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından masaüstünde kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu da tüm WhatsApp cihazlarında aramayı daha yaygın bir özellik haline getiriyor.

WhatsApp'ın Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Görüşme Özelliği Geldi

whatsapp-0.jpg

Mevcut görüntülü arama özelliği gibi, yeni masaüstü araması da aynı uçtan uca şifrelemeyi vaat ediyor. Yani WhatsApp ve Facebook aramalarınızı göremiyor veya duyamıyor.

En büyük eksik özellik, masaüstü uygulamasının grup aramalarını değil, yalnızca bire bir aramayı desteklemesidir. WhatsApp, ne zaman olacağını söylemese de, grup dahilindeki sesli ve görüntülü görüşmeleri için destek içerecek şekilde genişleyeceğine söz veriyor.

Yeni görüntülü arama özelliğini kullanmak için, WhatsApp masaüstü uygulamasını Mac veya PC'de kurmanız gerekir. Bu da mobil cihazlarda zaten bir WhatsApp kullanıcısı olmanızı gerektirir. Uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra, kullanıcılar masaüstü uygulamasında oturum açmak için bir QR kodu tarayacak ve ardından WhatsApp'ın masaüstü sürümünü normal hesaplarıyla kullanabilecekler.

Whatsapp bir sonraki güncellemesin de ise farklı özellikler getirmeye devam edecek. Bir sonraki güncelleme için bir tarih verilmedi. Ancak yeni gelecek olan güncellemenin en kısa sürede olacağını tahmin ediyoruz.

İlginizi çekebilir...

Hız Tutkunlarının Vazgeçemeyeceği Yeni Drone Tanıtıldı!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.