Hulusi Akar kimdir, kaç yaşında, başarı ve kariyeri, aldığı ödüller

Hulusi Akar kimdir, kaç yaşında, başarı ve kariyeri, aldığı ödüller

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eski Genelkurmay Başkanıdır. Askeri kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmış ve yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda görev almıştır. 15 Temmuz 2016'daki başarısız askeri darbe girişimi sırasında gösterdiği cesur tutum ve darbe girişimine karşı gösterdiği direnişle Türk halkı tarafından kahraman olarak görülmüştür.

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eski Genelkurmay Başkanıdır. Askeri kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmış ve yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda görev almıştır. 15 Temmuz 2016'daki başarısız askeri darbe girişimi sırasında gösterdiği cesur tutum ve darbe girişimine karşı gösterdiği direnişle Türk halkı tarafından kahraman olarak görülmüştür. Hulusi Akar, Türkiye'nin demokratik düzenine ve hukuk devletine bağlılığını her zaman vurgulayan bir askeri lider olarak tanınmaktadır.

Hulusi Akar, Türk askeri ve siyasetçi. 17 Ekim 1952 tarihinde Kayseri'nin Çerkez köyünde doğdu. 1970 yılında Kara Harp Okulu'na girdi ve 1974 yılında mezun oldu. Birçok kademede çeşitli birliklerde görev yaptı ve 2002-2004 yılları arasında Kuzey Irak'ta Türk askeri varlığının koordinasyonundan sorumlu Tuğgeneral olarak görev yaptı.

2011-2013 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı görevini üstlendi. 2013-2015 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yaparken, 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra kurulan 64. Hükümet'te Milli Savunma Bakanı olarak atanarak aktif askerlik görevinden ayrıldı.

15 Temmuz 2016 tarihindeki başarısız askeri darbe girişimi sırasında, darbeci askerler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, darbe girişiminin başarısız olmasıyla kurtarıldı.

Hulusi Akar, Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst rütbeli askeri görevlerinde görev yaptı ve birçok yurt içi ve yurt dışı operasyonunda görev aldı. 2018'de kuvvet komutanları arasında yapılan atama sonrasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmiştir. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Hulusi Akar kaç yaşında?

Hulusi Akar, 2023 yılı itibarıyla 70 yaşındadır.

Hulusi Akar'ın kariyeri ve başarıları

Hulusi Akar, askeri kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmıştır. Kariyerinin erken dönemlerinde, Kuzey Irak'taki Türk askeri varlığının koordinasyonundan sorumlu olarak başarılı bir şekilde görev yapmıştır. Daha sonra, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı gibi üst düzey askeri görevlerde başarılı bir performans sergilemiştir.

Hulusi Akar, 15 Temmuz 2016 tarihindeki başarısız askeri darbe girişimi sırasında gösterdiği cesaretli tutum ile övgü almıştır. Darbeci askerler tarafından rehin alınmasına rağmen, Türkiye'nin demokratik düzenine ve hukuk devletine bağlılığını göstererek darbe girişimine karşı direnmiştir. Darbe girişimi başarısız olmuş ve Akar, Türk halkı tarafından kahraman olarak görülmüştür.

Akar, askeri kariyeri boyunca birçok yurt içi ve yurt dışı operasyonda görev almıştır. Bu operasyonlar arasında terörle mücadele operasyonları, barış gücü operasyonları ve NATO görevleri yer almaktadır. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonu ve reformu konusunda da önemli katkıları olmuştur.

Hulusi Akar'ın aldığı ödüller

Hulusi Akar, askeri kariyeri boyunca birçok ödül ve madalya almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Şanlı Türk Bayrağı Madalyası
  • Kıbrıs Harekatı Madalyası
  • Barış Harekatı Madalyası
  • NATO Madalyası
  • İstiklal Madalyası

Ayrıca, Hulusi Akar 2016 yılında, başarısız askeri darbe girişimine karşı gösterdiği cesur ve kararlı duruşu nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.