Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! Otomobil Fiyatları Düşer Diye Bekleyenlere Kötü Haber Geldi

Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! Otomobil Fiyatları Düşer Diye Bekleyenlere Kötü Haber Geldi

Reuters'da yer alan habere göre; Üçüncü çeyrek bilançosunu ve mali tahminlerini bu sabah açıklayan Renault, otomobil fiyatlarındaki artış ve maliyetlerde sağlanan düşüş sayesinde kâr tahminlerinde değişiklik yapmadı.

Reuters'da yer alan habere göre; Üçüncü çeyrek bilançosunu ve mali tahminlerini bu sabah açıklayan Renault, otomobil fiyatlarındaki artış ve maliyetlerde sağlanan düşüş sayesinde kâr tahminlerinde değişiklik yapmadı.

Fren sensörlerinden, direksiyon ve araç içi eğlence sistemlerine kadar her yerde kullanılacak olan çiplerin tedariğinde görülen sıkışıklık dünya genelinde otomotiv üreticilerini üretime ara vermek mecburiyetinde bıraktı. Ayrıca araç fiyatlarının da artmasına yol açtı.

Renault da diğer üreticiler gibi daha fazla kâr getiren modellere odaklandı.

ÜRETİM KAYBI 500 BİN

Şirket Eylül başında 220,000 araç olan senelik üretim kaybı tahminini yaklaşık 500,000 araca yükseltti. Şirkete yakın kaynaklar bu hafta Reuters'a üretim kaybının şirketin önceki tahmininin çok daha üstünde olacağını söylemişti.

Renault, üçüncü çeyrekteki satışların %31'inin bütünüyle elektrikli ve hibrit modellerden oluştuğunu açıkladı.

Renault, global satış hacminde %22.3 düşüşe rağmen araç fiyatlarındaki artış sayesinde satış gelirlerindeki düşüşün %13.4 ile sınırlı kalarak 8.89 milyar EURO olduğunu açıkladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.