SKODA'dan yenilik! Aracınızın sesinden ‘ne derdi’ olduğunu anlayacak

SKODA'dan yenilik! Aracınızın sesinden ‘ne derdi’ olduğunu anlayacak

Türkiye'de de bir takım Skoda Yetkili Servisleri'nde pilot olarak denenmeye başlanan ‘Sound Analyser’ uygulaması, toplamda 14 ülkede elde etmek üzere 254 serviste test ediliyor.Hassas ses kayıtları yaparak, alınan kaydın analizini gerçekleştiren ses analiz uygulaması, bir kararsızl.

Türkiye'de de bir takım Skoda Yetkili Servisleri'nde pilot olarak denenmeye başlanan ‘Sound Analyser’ uygulaması, toplamda 14 ülkede elde etmek üzere 254 serviste test ediliyor.

Hassas ses kayıtları yaparak, alınan kaydın analizini gerçekleştiren ses analiz uygulaması, bir kararsızlık tespit ettiğinde bunun ne olduğunu ve nasıl çözülebileceğini saptamak için bir algoritma kullanıyor. Yürüyen aksam, koltuk iskeletleri, klima kompresörü, motorun hareketli parçaları ve şanzımana ait parçalar gibi bileşenler de dahil elde etmek üzere birçok sesi hassasiyetle algılayabiliyor.

Yeni uygulama, aracın mevcut durumunu güvenilir ve süratli bir şekilde değerlendirip keza kullanıcıyı keza de teknisyenleri bilgilendiriyor. Bu dijital çözüm sayesinde marka araçların arızalarının daha ivedi sonuca ulaşması konusunda süreci hızlandırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.