Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi

Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi

2010 yılında ekranlara gelen Behzat Ç. dizisi büyük bir kitleye hitap etmişti. Ankara Emniyeti Cinayet Büro ekiplerini konu alan dizide ortaya bir de anti-kahraman Ercüment Çözer çıktı. Nejat İşler’in canlandırdığı Ercüment Çözer karakteri saygı takıntısıyla bilinen, öldürmekten çekinmeyen, zeki bir adam olarak tanınıyor.

BEHZAT Ç YERİNE NEDEN SAYGI GELDİ?

Behzat Ç. yapımı da yine BluTV tarafından yapımcılığı üstlenilerek devam ettirilmek istendi. Televizyonda reyting kurbanı olan Behzat Ç’nin tekrar internet televizyonunda yayınlanacak olması hayranları için sevindiriciydi. Dizi yayınlanmasından itibaren çok uzun soluklu olamadı. İddiaya göre Erdal Beşikçioğlu senaryoyu beğenmemiş ve diziden çekilmek istemişti. BluTV resmi açıklamayla Behzat Ç dizisinin sona erdirildiğini duyurdu. Behzat Ç. içerisinde dikkat çeken ve milyonların takip ettiği bir isme dönüşen Ercüment Çözer karakteri üzerine spin-off devam dizisi çekilme kararı alındı.

Saygı Dizisi Teknik Detayları

Ercüment Çözer karakteri üzerine spin-off şeklinde hazırlanan dizinin yapımcılığını Inter Medya ve BluTV üstleniyor. Senaryosu Behzat Ç. ekibinde de bulunan Ercan Mehmet Erdem tarafından yazılırken, yönetmenlik koltuğuna Ali Taner Baltacı oturdu. Dizide Erkan Can, Itır Esen, Rojda Demirer gibi isimler de Nejat İşler’e eşlik ediyor.

ERCÜMENT ÇÖZER ADALETİ

Toplumdaki yozlaşmanın ileri safhaya geldiğini iddia eden Çözer karakteri, saygının hayattaki en değerli şey olduğunu savunuyor. Hayatında “hiçbir saygısızlık karşılıksız kalmaz” mottosunu benimseyen Çözer kendisine saygısızlık yapanları acı şekilde cezalandırıyor. Behzat Ç dizisinde de Behzat karakterini bu şekilde cezalandırmış ve diziye dahil olmuştu.

8 bölümden oluşacak Saygı dizisinin ilk sezonu 27 Ekim’den itibaren yayınlanmaya başladı. Çözer’in kendi adaletini sağlaması kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle takip ediliyor.

“Evet nerede kalmıştık?” diyerek fragmanını sunuyoruz, diziyi BluTV üzerinden izleyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.