Kritik eyalet Pennsylvania’da oy sayımı devam ediyor

Kritik eyalet Pennsylvania’da oy sayımı devam ediyor

ABD'de başkanlık seçimlerinde yarış kıyasıya devam ederken, salıncak eyaletlerden sahip olduğu 20 temsilci sayısı ile tercih sonuçlarına etkisi büyük olan Pennsylvania'da oyların sayımı devam ediyor.

ABD'de başkanlık seçimlerinde yarış kıyasıya devam ederken, salıncak eyaletlerden sahip olduğu 20 temsilci sayısı ile tercih sonuçlarına etkisi büyük olan Pennsylvania'da oyların sayımı devam ediyor. Pennsylvania'da Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump yüzde 49.5 ile oy oranıyla yarışı önde götürürken, Demokratların adayı Joe Biden yüzde 49.2 oy oranıyla derhal arkasında. Tercih sonuçlarının belirsizliğini koruması taraflar aralarında günlerdir süren gerilimi ayrıntılarıyla arttırdı. Çok sayıda Trump destekçisi ellerinde bayraklar ve pankartlarla sokaklara döküldü. Pankartların üzerindeki “Tercih Günü oy vermeyin” ve “Üzgünüz, anketler kapandı” cümleleri dikkat çekti. Trump'ın rakibi Biden taraftarları müzik eşliğinde dans etti.

öte taraftan eyaletin doğusunda bulunan Philadelphia şehrinde polis, oy sayımının devam ettiği Pennsylvania Kongre Merkezi'ne dün gece geç saatlerde saldırı yapılacağı iddiasını araştırdıklarını söyledi. Polis, en düşük 1 kişiyi gözaltına aldı ve zanlının silahına el koydu.

Harrisburg'da ise takriben 100 Trump destekçisi, muhafazakar aktisivt Scott Presler tarafından düzenlenen “Çalmayı Durdur” gösterisinin bir parçası olarak Pennsylvania Eyaleti Meclis Binası'nın merdivenlerinde toplandı. Presler, "Bu mitingde kayıtlı bir adayı desteklemiyoruz" diyerek, gerçek ve adalet için savaştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.