Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye işareti

Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye işareti

Münih Güvenlik Konferansı'nda gerçekleştirilen göç konulu panelde, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, göç sorununa yönelik yaklaşımı ve çözüm önerilerini paylaştı. Mitsotakis, sınır koruması, iltica hakkı olmayanların geri gönderilmesi ve yasal göç yollarının sağlanmasından oluşan üç ayaklı bir yaklaşımla göç sorununun çözülebileceğini ifade etti.

 

Mitsotakis, düzensiz göçle mücadelede sınırların korunmasının önemine dikkat çekerek, iltica hakkı olmayanların geri gönderilmesi için diğer AB ülkeleriyle işbirliği yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iltica hakkı olmayan düzensiz göçmenleri geri kabul eden ülkelerin desteklenmesinin de önemli olduğuna vurgu yaptı ve transit ülkelerin de kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye ile AB arasında 2016 yılında imzalanan göç anlaşmasına da atıfta bulunan Mitsotakis, Türkiye ile çalışmaya devam edilmesi gerektiğini ve Türkiye'ye destek sunulması gerektiğini söyledi. Mitsotakis, göç yoluyla Avrupa'da daha iyi bir gelecek arayışında olan insanlara yasal yollar sunmanın da önemli olduğunu belirterek, Yunanistan'ın Bangladeş ve Mısır ile yaptığı mevsimlik işçi istihdamı göçmen kabul anlaşmalarını örnek gösterdi.

Mitsotakis, sınırların korunması ve yasal göçün teşvik edilmesi için "büyük bir kapının olduğu büyük bir duvar" benzetmesi yaptı ve sınır korumasının tek çözüm olmadığını, ancak çözümün bir parçası olduğunu belirtti. Yunanistan'ın düzensiz göçle mücadele etmek zorunda olduğunu ve diğer ülkelerden yardım, destek ve dayanışma beklediğini de vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.