Yunanistan'da Tren Kazası: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti, 85 Yaralı Var

Yunanistan'da Tren Kazası: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti, 85 Yaralı Var

Yunanistan'ın Larissa kenti yakınlarında meydana gelen tren kazasında, en az 32 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi yaralandı. Yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu gerçekleşen kaza sonrasında, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan'da bugün gerçekleşen bir tren kazası sonucunda en az 32 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi de yaralandı. Kazanın meydana geldiği bölge, Atina'dan Selanik kentine giden bir yolcu treni ile Selanik'ten Larissa'ya giden bir yük treninin çarpışması sonucunda oluştu.

Larissa kenti dışındaki kaza sonrasında, yolcu treninin ilk dört vagonu raydan çıktı ve ilk iki vagon neredeyse tamamen yok oldu. Larissa Valisi, kazanın şiddeti hakkında "çok üzgünüm, olağanüstü derecede şiddetli bir kaza yaşandı" dedi.

Vali, yaklaşık 250 yolcunun Selanik'e otobüslerle tahliye edildiğini belirtti. Ancak, yerel basın trenin yaklaşık 350 kişilik olduğunu bildirdiğinden, bazı yolcular hala kayıp olabilir.

Kazanın nedeni henüz açıklanmadı ancak Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Twitter hesabından yayınladığı bir mesajda "düşüncelerimiz kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleriyle birlikte" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Başbakan, olayın nedenini araştırmak için "tüm kurumlarımızın en üst seviyede işbirliği yapacağını" belirtti.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis de olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililerin yaralıların tedavisine devam ettikleri bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.