Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklama! Veliler, Öğrenciler DİKKAT! O Sınıflar da Okula Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklama! Veliler, Öğrenciler DİKKAT! O Sınıflar da Okula Başlıyor

Yüz yüze eğitime dönüşe dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortaokullarda 5'inci sınıflarda ve liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim 2 Kasım'da başlayacak" sözlerini kullanarak öğrencileri sevindirdi.

Uzaktan eğitimin kademeli şekilde sonlandırılarak yüz yüze eğitime geçilmesi ile ilgili yeni adımlar geliyor. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitimde yeni bir adım daha atarak, ortaokullarda 5. sınıf, liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım itibarıyla başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü ilgili sınıflarda gelişmelere bakarak kamuoyuna ilan edeceğiz." İfadelerini kullandı.

2, 3, 4, 8 Ve 12. Sınıflarda Yüz Yüze Eğitime Geçilmişti

5 Ekim tarihinde kabine toplantısının hemen sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmuştu. Aynı zamanda Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitim için bir engel bulunmadığını ifade eden Erdoğan 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıflarda yüz yüze eğitimin belirlenen kurallar çerçevesinde başlatılacağını duyurmuştu. İlk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayar verileceğini ve bunun sürecinin başladığını bildiren Erdoğan, o hafta itibari ile dağıtımların başlayacağını da beyan etmişti.

Veliler İstemezse Öğrenciler Okula Gitmeyecek

Tabi yüz yüze eğitim konusunda veli muvafakatının alınması gerekiyor. Yani veliler, eğer öğrencilerinin okula giderek yüz yüze eğitim almasını istemiyorsa bunu imzalı bir şekilde beyan ediyor ve bu sayede çocukları devamsızlık yapmış sayılmıyor. Online eğitime devam edecek olan öğrenciler, sınavlara da bu şekilde girecek.

Önümüzdeki günlerde vakalarda büyük bir yükseliş görülmezse tüm sınıf öğrencilerinin okula dönüşü öngörülüyor. Ancak son günlerde artan vaka sayıları sonrasında yeni bir karar alınacak mı orası henüz bilinmiyor. Bilim Kurulu’nun toplantıları ve buralarda alacakları kararın oldukça önemli olduğu ve bu konulara öncülük edeceği de bir gerçeklik.

Okul, arkadaş ve öğretmenlerini özleyen öğrenciler ise şimdilik mutlu. Uzun bir aradan sonra okula dönüşün heyecanını yaşayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.