DGS Ek Tercih Klavuzu Ne Zaman Yayımlanacak? DGS 2020 Ek Tercihleri İçin Heyecanlı Bekleyişler

DGS Ek Tercih Klavuzu Ne Zaman Yayımlanacak? DGS 2020 Ek Tercihleri İçin Heyecanlı Bekleyişler

DGS ek tercihleri ile ilgili ÖSYM son dakika açıklamaları ilk sıradan takip edilmekte. DGS’ye giren adaylar tercihlerini 25 Eylül – 02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapmışlardı. DGS tercih sonuçları ise 7 Ekim’de açıklanmıştı. Şimdi ise sırada ek tercihler var ve tüm gözler bu ek tercihlerin üstünde. Peki ya DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar

DGS ek tercihlerinin tarihi hala araştırılıyor. DGS ek tercihleri her yıl ÖSYM tarafından boş kontenjanların belirlenmesiyle birlikte alınıyor. Sınava giren adaylar tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ek tercihleri tutkuyla beklemeye başladılar. 2020-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilenler ne yazık ki ek tercih işleminden yararlanamayacaklar. Geçen yıl DGS tercih sonuçları 4 Eylül’de açıklanmıştı. Ek tercihler ise 1-7 Ekim’de yapılmıştı. Bu yıl tarihler arasında büyük bir fark bulunmakta. 

DGS Ek Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

DGS ek tercih klavuzunun yayımlanma zamanıyla ilgili ÖSYM henüz bir açıklama yapmadı. Gerekli açıklamaların yapılması büyük bir merak konusu.

DGS Ek Yerleştirme Nasıl Yapılıyor?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmede tercih edilmemesi ya da yerleştirilmemesi sonucu boş kontenjanlar açılıyor. Boş kontenjanları doldurmaya gerek duyulursa Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılıyor. Adaylar 2020-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile ilgili işlemlerin tarihlerini ÖSYM’nin sayfasından öğrenecekler.

Ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmak için iki şart var. 2020-DGS’ye girmiş olmalı ve bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmanız gerekmekte. 

Tercihler aday tarafından, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak İnternet üzerinden yapılacaktır. Posta ile merkeze gönderilen veya elden verilen tercihler ise kabul edilmeyecektir. 

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında duyurulacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların yerleştirildikleri programlara kayıtlarını yapmaları zorunludur. Adaylara ayrı bir yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında açıklanan sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. 

Sınavdan sonra yapılan yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, ek tercihler de olmak üzere daha sonra yapılacak tüm yerleştirmelerde yerleştirme ücreti(20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücreti yatırılmadığı takdirde, tercihleri işleme alınmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.