Öğrencilerin Gözleri Kredi ve Yurtlar Kurumunda! KYK Yurt Başvurularına İlişkin Açıklama Yaptı mı? Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Öğrencilerin Gözleri Kredi ve Yurtlar Kurumunda! KYK Yurt Başvurularına İlişkin Açıklama Yaptı mı? Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları sınavını atlatmış öğrencilerin burs başvurularının da bitmesiyle birlikte tüm ilgileri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ve YURTKUR’a yöneldi. Burs başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklerken öğrenciler için bir başka önemli konu olan yurt başvuruları hakkında açıklamalar da merakla bekleniyor.

Üniversitelerin açılıp açılmayacağı hâlâ belirsizken ve olağanüstü bir hâl sebebi ile yurt başvuruları Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirlenecekken, özellikle de şehir dışında okuyan öğrenciler için yurt başvuruları hayati bir önem kazanmış durumda. Hâl böyleyken öğrencilerin merakla sorduğu soru yurt başvurularının ne zaman açıklanacağı oluyor. YURTKUR’dan gelecek açıklamalar doğrultusunda yurt başvurularının ne zaman başlayacağını öğrenecek olan öğrenciler E-Devlet üzerinden açılacak olan KYK yurt başvurusu ile başvuruları kabul edecek.

Yurt Başvuruları Ne Zaman?

Bu konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz YURTKUR’dan gelmedi. 8 Kasım burs başvurularının da bitmesinin ardından veyahut üniversitelerin yüz yüze eğitime geçiş tarihi belli olduğu zaman açıklanabileceği tahmin ediliyor. Başvuruların açılmaması ihtimaline karşın barınma ihtiyacı olan öğrenciler yurt müdürlüklerine başvurarak KYK yurtlarında misafir olarak barınabilecek.

Geçen Yıl 16 Kasım'da Açıklanmıştı

Geçen sene 16 Kasım’da açıklanan yurt başvurularının da bu sene aynı tarihlerde açıklanması, 2 hafta içinde resmi bir duyurunun gelmesi bekleniyor.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl Türkiye sınırları içerisindeki yurt ücretleri 168 TL olarak duyurulmuş, yarı özel yurtların ise fiyatları 180-285 olarak belirlenmişti
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.