Uzaktan Eğitime Destek İçin 500 Bin Adet Tablet Dağıtılacağı Duyuruldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Açıklama Geldi! İşte Detaylar

Uzaktan Eğitime Destek İçin 500 Bin Adet Tablet Dağıtılacağı Duyuruldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Açıklama Geldi! İşte Detaylar

Pandemi sürecinde ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaş, uzaktan eğitim için de ihtiyaçlar doğrultusunda destek aramak durumunda kaldı. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ihtiyaç sahibi bireylere uzaktan eğitimi desteklemek adına 150 bin adet tablet dağıtıldığını duyurdu ve bu desteğin devam edeceğini belirterek ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin adet tablet dağıtılacağını, söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM genel kurulunda bakanlığın bütçesi hakkında konuşurken rekabet edebilir bir eğitim sistemi için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ardından ise eğitim bütçesinin 211 milyar 993 milyon 156 bin TL olarak belirlendiğini, bu rakamın 2021 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7’sini oluşturduğunu ve tekli eğitime geçiş ile okul öncesi eğitim hedefleri doğrultusunda uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye gereksinimleri gibi özellikle önem verilen alanlar için de yatırım bütçesinin, 5,8 milyar TL’den yüzde 94 arttırılarak,  11,3 milyar TL’ye ulaştırdıklarını dile getirdi.

Ziya Selçuk Uyardı

Ziya Selçuk sözlerine, aşıdan kesin fayda sağlayıncaya kadar karantinada kalmalı ve kalabalık ortamlardan sevdiklerimiz için uzak durmalıyız,  şeklinde devam etti.

Okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul kurumları ve öğrencileri için 2021 yılı bütçesinde Temel Eğitim Programı’na 80 milyar 809 milyon 296 bin TL kaynak ayrıldığını belirten Selçuk;  buna ek olarak ortaöğretim kurumları ve öğrenciler için 2021 yılı bütçesinde 42 milyar 478 milyon 310 bin TL yatırımın kenara ayrıldığını da dile getirdi.

Ücretsiz 200 bin tablet dağıtımı 21 Aralık tarihine kadar devam ederken, 2021 Ocak ayının ortalarına doğru ek 300 bin tablet daha dağıtılacağı planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.