1.2 Milyon İşçi Beklenen İkramiye Haberi! İşçiler İçin Ödeme Dün İtibari İle Başladı!

1.2 Milyon İşçi Beklenen İkramiye Haberi! İşçiler İçin Ödeme Dün İtibari İle Başladı!

1,2 Milyon işçinin sabırsızlıkla beklediği ilave ikramiye ödemeleri dün itibari ile başladı. Her yıl 52 gün ücret karşılığında 4 taksit şeklinde inen ikramiye, dün itibari ile ödenmeye başlandı. Maaşlara göre farklılık gösteren ikramiye 1,2 milyon işçiye ödenecek. İşte merak edilen haberin tüm detayları…

İşçiler için beklenen müjdeli haber geldi. Bugün ikincisi gerçekleşecek asgari ücret belirleme komisyonunun yapacağı müzakerede, asgari ücret ile çalışanların istekleri masaya yatırılacak. İşçilere ilave ikramiye ödemelerinin ardından bugün de asgari ücretin kaç TL olacağının belirlenmesi merakla bekleniyor.

İşçilere verilen ikramiye maaşa göre değişiklik gösterecek. Yeraltında çalışıyor olan işçiler için 23 Aralık tarihinde yatırılacak olan ikramiyede 13 gün karşılığında 915 TL gibi bir miktar söz konusu. Ancak dediğimiz gibi maaşa göre de ikramiye miktarı değişecek. 4000 TL maaşla çalışan bir işçinin bu günlük süre zarfında 1250 TL gibi bir ikramiye alması bekleniyor. Asgari ücretin belirlenmesine yönelik görüşmelerin ikinci perdesi bugün tekrar açıldı.

 Çalışma Bakanlığından Taşeron İşçilere Tediye Ödemesi Müjdesi

İlave ikramiye ödemesi dün itibari ile başlandı. Çalışma Bakanlığından ise bir açıklama geldi. Bakanın yaptığı açıklamadan yola çıkarak 2017 yılında kadroya geçmiş taşeron işçilere de ek ödeme yapılması bekleniyor.

Yıl İçinde 4 Defa Ödenecek!

Kamuda faaliyet gösteren çalışanlar için alınacak ek ödeme 52 gün üzerinden yapılıyor. Yılda iki-iki toplam dört defa, 52 gün ücretleri tutarında ödeme yapılıyor. İşçilerin yasal haklarından biri olan ikramiye, günlük alacağı ücrete göre hesaplanıyor. Fazla mesailer, hafta ve genel tatil ücretleri, çocuk zamları, evlilik ya da primlere bakılmadan hesaplama yapılıyor. Yılın ilk taksiti Ocak’ta yapılıyor.

İkramiyelerde Haciz Söz Konusu Bile Değil!

Yılın tamamında çalışan işçiye yapılan ikramiye yılda dört sefer ödeniyor. Ocak, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yatan ikramiyelere ise haciz konulamayacak. Yargıtay kararıyla da alınan bu kararda işçiler ola ki bir haciz durumu ile karşılaşırlarsa ikramiyelerine haciz konulamayacak.

Asgari Ücretin Belirlenmesinde 2. Oturum Bugün

Tisk’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan, asgari ücret belirleme için çalışan komisyonun ikinci oturumu bugün gerçekleşecek. TİSK’in ev sahibi olacağı toplantıda online olarak kararlar alınacak ve 2021 için, 7 milyon asgari ücretli çalışanın merak ettiği ücretin kaç olacağı belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.