4D Taşeron İşçilerde Son Dakika..! 2021 de Taşerona Ödenecek Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

4D Taşeron İşçilerde Son Dakika..! 2021 de Taşerona Ödenecek Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Taşeron ve kamu işçilerinin her yıl heyecan içinde beklediği tediye ödemeleri, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile ücretlerin yatacağı tarih belli oldu. İşte 4D’li taşeron işçiler için yapılacak ödeme tarihi…

Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2021 yılında ilave tediyenin birinci yarısı 29/1/2021, diğer yarısı 11/5/2021 tarihinde ödenecek.

Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2021 yılında, aynı Kanunun 2 nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 24/12/2021 tarihinde ödenmesine karar verildi.

Peki 2020 Yılında Tediye Ödemeleri Ne Kadar Yapıldı?

Bir yıl içinde toplam 52 günlük ikramiye ödemesi 4 taksit halinde gerçekleşiyor. Taksit ödemeleri 13 günlük olacak şekilde yapılıyor. 13 günlük ödemenin hesaplanması için işçilerin aldığı brüt ücret üzerinden işlem yapılıyor. Hesaplanan ücret üzerinden gelir vergisi, SGK prim ödemesi ve damga vergisi kesiliyor. Bu durumda asgari ücret ile çalışan bir işçinin 52 günlük ikramiye ödemesi 3646 TL oluyor.

Tediye Uygulamasından Kimler Faydalanabilir, Kimler Tediye Ödemesi Alabilir?

Her işçi tediye ödemesi, yani 52 günlük ikramiye alamıyor. 6772 sayılı kanuna göre, Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan işçiler bu ödemeyi alabiliyor. İşte tediye ödemesi alabilecek kişiler;

  • Özel bütçeli idareler,
  • Kamu iktisadi teşekkülleri,
  • Genel ve katma bütçeli kurumlar,
  • Belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçiler,
  • Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar.

İlave Tediye (52 günlük prim ödemesi) Nedir?

6772 sayılı kanun kapsamında, taşeron ve kamu işçilerine 52 günlük ilave tediye ödeneği hüküm altına alınmıştır. Tüm kamu işçilerinin bu haktan yararlanması kanunlar ile güvence altına alınmıştır.

Yönetimi genel kapsamda olan kamu idarelerinde çalışan, kadroya geçen işçilere, farklı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın, devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan kurumlarda kadroda olan işçilere 52 günlük tediye ödenmesi gerekli ve kanun kapsamında hükümlüdür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum