Altın Fiyatları İçin Rüzgar Tersten Esmeye Devam Ediyor! Tahtından Düşebilir...

Altın Fiyatları İçin Rüzgar Tersten Esmeye Devam Ediyor! Tahtından Düşebilir...

Her zaman için güvenli liman olarak bilinen altın yatırımları için rüzgar tersten esmeye devam ediyor. 2020 yılında yükseliş trendi yakalayan altın, bu trendi 2021 yılında devam ettiremiyor. Ons altında 10 ayın yaklaşık en düşük seviyesi görülürken Şubat ayında tekrar toparladı. Gram altın, ABD tahvil faizlerinden güç bulan dolar kurundaki yükselişten etkilendi. Altın düşecek mi, yükselecek mi?

Türkiye’de de dünyada da her zaman için en güvenli liman olarak bilinen altın, 2021 yılında düşüş trendini sürdürüyor. Mart ayında da ons altında devam eden bu hareketlilik salgın yılı olarak bilinen 2020’de yatırımcılarına tam yüzde 25 getiri sağlamıştı. Gram altın ise yatırımcılarına tam yüzde 56’yı aşan getiri sağlamıştı. 2021 yılında ise fiyatlar tam tersine döndü. Ons altın ve gram altın düşüş trendi gösteren yatırımlar arasında yer almaya başladı. Sizler için bu haberi hazırladığımız saatlerde ise gram altın 420 TL’den işlem görüyor.

Yüzde 10’dan Fazla Düşüş Kaydetti

2021 yılına 454 TL ile giren gram altın fiyatları Merkez Bankası’nın sıkı para politikası ve gerileyen dolar kuru ile kademeli olarak geri çekildi. 2021 yılında gram altın, en düşük gördüğü seviyeye göre yatırımcısına yüzde 12 düzeyinde bir kayıp yaşattı. Ons altın ise 1900’lü rakamlardan 1700 psikolojik sınırın altına girdi. Ons altın bu sebeple 2021 yılında yatırımcısına yüzde 10’dan fazla kaybettirdi.

Tahvil Faizlerinin Yükselmesi Altın Fiyatlarını Düşürdü

ABD tahvil faizlerinin son 1 yılın en yüksek seviyelerine çıkması ons altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Bununla beraber ons altın fiyatları 1700 dolarlık kritik seviyenin altına doğru bir hareket sergiledi. ABD ihalelerine gelen talebin yüksek olması tahvil faizlerindeki artış biraz törpülendi. Bu durum ons altının 1700 dolar seviyesinin üzerindeki hareketini destekledi. Bu sebeple altın 1700 dolar seviyesinin üzerinde ve çok da güçlü olmayan bir seyir izliyor.

Altın Fiyatları Tekrar Yükselebilir

İlerleyen günlerde ons altın cephesinde 1700 doların altında bir hareketlenme görülebilir. 1685-1675 dolar seviyelerinin destek alanları olabileceği düşünülüyor. Bu alanlarda olası bir satış dalgası sonrasındaki tepki alımlarına sebep olabilir. ABD tahvil faizleri yukarı yönde bir hareket olsa dahi ABD ekonomisinde olumlu bir beklenti yok. FED açıklamalarında da dikkat çeken ekonominin olumsuz hareketleri altının tekrar yükselebileceği mesajını veriyor.

*Hiçbiri sondakida7.com tarafından verilmiş yatırım tavsiyesi değildir. Gedik Yatırım’ın Yatırım Danışmanı Eda Karadağ’ın yapmış olduğu yorumlardır.

İlginizi çekebilir...

Ziraat Bankası Lisans Mezunu Tam 100 Uzman Yardımcısını İşe Alacak

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.