Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Güvenli liman olarak görülen ve yatırımcının göz bebeği olan altın fiyatları her geçen gün ilgi görmeye devam ediyor. Gece saatlerinde altının yaşamış olduğu büyük yükseliş yeni bir rekorun ortaya çıkmasına neden oldu. İşte altının gördüğü en yüksek sevviye!

Küresel piyasalarda a olan ilgi ve piyasa şartları çerçevesinde altının yükselişi her geçen gün hız kesmeden devam ediyor. Pandemi döneminde altına olan ilgi güvenli bir liman olarak görülmesinden dolayı giderek arttı. Salgının ekonomik etkilerinin küresel boyutta kendisini göstermesinin ardından ise altın fiyatlarında meydana gelen yükselişin önüne geçilemedi.

Merkez bankalarının uygulamış olduğu gevşek para politikalarının yanı sıra, ekonomik açıdan alınan tedbirler pandemide ikinci dalganın korkusu ve daha pek çok sebep altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle son günlerde dolar fiyatlarında meydana gelen artışında altın piyasasını baskıladığı dile getirildi.

Her yeni günde altın fiyatları hem yatırımcılar hem de vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. En son bayramda piyasaların kapalı olmasına rağmen küresel piyasalarda meydana gelen yükselişi ile dikkat çekmişti. Özellikle altının ons fiyatında meydana gelen artış gram altın fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor.

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor Geldi

Gece saatlerinde altında yeni bir rekor yaşandı. Bu süreçte altının ons fiyatının küresel piyasalarda 2000 doların üzerine çıkmasının ardından bu durum gram altını da etkiledi. 2 bin dolar altın için psikolojik bir sınır olarak ifade ediliyordu. Bu sınırın üzerine çıkmasının ardından gram altın fiyatları gece saatlerinde 452.6 lira seviyelerini gördü. Altının ons fiyatı ise 2031 dolar seviyelerine kadar çıktı. Bu süreçte altında bir sakinlik yaşanmasına rağmen tekrar aynı seviyelere çıkması an meselesi.

İnsanlar Altını Güvenli Liman Görüyorlar!

Altın uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından altının bu kadar hızlı yükselmesinin iki nedeni olduğu ifade ediliyor. Özellikle dolar rezervlerinin azalması ve değer kaybetmesinin oldukça etkili bir neden olduğu düşünülüyor. Dolar rezervlerinin değer kaybetmesinin ardından daha iyi bir rezerv olarak altının ilgi görmesi yükselişe neden oluyor.

İkinci bir neden olarak ise tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını hakkında daha kötü senaryoların çizilmesinin bir anlamda insanları güvenli bir yatırıma sürüklediği ve bunun da altın olduğu ifade ediliyor. Bu süreçte uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında altının yükselişinin uzun bir süre daha devam edeceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.