Bankada Parası Olanlar Dikkat! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank ve İş Bankası Açıkladı..!

Bankada Parası Olanlar Dikkat! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank ve İş Bankası Açıkladı..!

Unuttuğunuz hesaplarınız bir gün aklınıza gelirse vakit kaybetmeden bankayla iletişime geçmeniz gerekiyor. Şayet hesabınızla alakalı en son işlemi, 10 yıl önce yaptıysanız ve daha sonra işlem yapmadıysanız hesabınız zaman aşımına uğrayacaktır. İşte, detaylar...

Önceden paramız olduğunda evlerimizde, yastık altında saklardık. Şuanda ne evimize ne de yastık altımıza güvenmeyerek tüm paralarımızı bankada barındırıyoruz. Pek çok insan gibi siz de bankada hesap açarak sonrasında unuttuğunuz hesaplar varsa eğer dikkat etmeniz gerekiyor. Unuttuğunuz hesaplarınız bir gün aklınıza gelirse vakit kaybetmeden bankayla iletişime geçmeniz gerekiyor. Şayet hesabınızla alakalı en son işlemi, 10 yıl önce yaptıysanız ve daha sonra işlem yapmadıysanız hesabınız zaman aşımına uğrayacaktır. Belki bir gün lazım olur diye hesabınızdan çekmediğiniz paralar, aklınızda olmayan tutarlar zaman aşımına uğrayınca elinizden alınabilir. Sizden alınan paralar da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na yani TMSF gelir olarak aktarılır. 

TMSF tarafından yapılan duyuruda Bankacılık Kanunu'mnun 62. Maddesine göre bankalarda bulunan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların bulunduğu banka hesabından en son işlem 10 yıl önce yapılmışsa hesap zaman aşımına uğramış demektir. Mevduat hesabı bankalarla iletişime geçmenizin temel taşı olarak bilinse dahi, unutulan hesapların sayısı her geçen gün artış göstermektedir. 

2021 Yılı Ziraat Bankası Zaman Aşımı Açıklaması 

27 Şubat 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğinin 24. Maddesinde yatırım hizmetlerinden ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar la bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getirilir, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem için tasfiye tarihinden başlayıp, on yıl içerisinde talep ve tahsil edilmemesi durumunda zaman aşımına uğrayacak ve yatırımcı tazmin merkezine gelir kaydedilecektir. 

Zaman Aşımına Uğrayan Hesaplara Ne Oluyor? 

Belirlenen hesaplar için 15.06.2020 tarihine kadar hesap sahibi ya da mirasçıları tarafından bir işlem olmaması durumunda, her türlü mevduat ve para Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna Devretmektedir. 

Zaman Aşımına Uğrayan Mevduat Nasıl Geri Alınır? 

Zaman  aşımına uğrayan hesaplarda bulunan 50 TL ve üzerindeki her tülü para sahibi kişilerin mutlaka ama mutlaka bankalar tarafından iadeli taahhütlü mektupla uyarılması zorunlu olmaktadır. Hesapla olan para için herhangi bir başvuru yapılmadığı takdirde paranızın veya mevduatınızın TMSF'ye devredileceğini bilmenizde fayda var. Fakat hesabınızda bulunan para veya mevduat 50 TL'nin altındaysa bankalar hesap sahibine bilgi vermek durumundadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.