Emekli Olmak İsteyen Herkesi İlgilendiriyor! SGK'dan Emeklilik İle İlgili Flaş Karar

Emekli Olmak İsteyen Herkesi İlgilendiriyor! SGK'dan Emeklilik İle İlgili Flaş Karar

Emeklilik ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre SGK tarafından alınan son karar emekli olmak isteyenlerin oldukça memnun etti. Bağ-Kur'lulara SGK tarafından oldukça büyük bir fırsat açıklandı.

Emeklilik ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre SGK tarafından alınan son karar emekli olmak isteyenlerin oldukça memnun etti. Bağ-Kur'lulara SGK tarafından oldukça büyük bir fırsat açıklandı. SGK ile yapılmış olan banka anlaşması ile emeklilik yolu noktasında büyük bir adım atıldı. Böylece Bağ-Kur bulundurmakta olan çalışanlara oldukça büyük bir imkan sağlandı. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank üzerinden emekliliğe hak kazanmış bulunan Bağkurlu vatandaşların borçları ödenebilecek. Böylece emeklilik önünde bulunan bu engel kaldırılmış olacak.

Bağ-Kur’a Kredi

Devlet bankaları tarafından vatandaşların emekli olabilmeleri adına verilen kredi 36 ala kadar taksitlendirilecek. Yapılan taksitlendirme emeklilerin aylıklarından otomatik olarak tahsil edilecek. Uzun süreden bu yana birikmiş olan borçlarından dolayı emekli olamayan ve bu noktada çözüm arayan vatandaşların bu şekilde sorunları çözülmüş olacak. Verilecek olan kredi ile ilgili bir takım şartlar aranıyor. Yazımızın içerisinde krediyi kimlerin alabileceği ve hangi şartlarda sunulacağı ayrıntılı olarak izah edilecek.

SGK İle Bankalar Anlaştı

Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası ile SGK arasında oldukça önemli bir protokol imzalandı. Yapılan protokol ile birlikte verilecek olan kredi ile birlikte vatandaşların hızlı bir şekilde emekli olmaları sağlanacak. Bankalar vatandaşlara 36 ay vade ve ayrıca 1.60 faiz oranı ile belirtilen krediyi sunacak. Kredi imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar bankalardan önce sosyal güvenlik il merkez müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Buradaki başvurunun arkasından bankalara yönlendirme yapılmaktadır.

 

Son Başvuru Ne Zaman?

SGK Başkanvekili tarafından yapılan açıklama doğrultusunda kredi için son başvuru tarihi olarak 1 Şubat olduğu ilk taksit ödemeleri noktasındaki tarihin ise 31 Mart olduğu açıklandı. 4/b kapsamında yaşlılık aylığı alabilecek durumda olanlar, 4/a'dan yaşlılık aylığı alabilecek durumda olanlar, Ek-5 ve Ek-6 çerçevesinde çalışmakta olanların  birikmiş prim borcunu tamamlaması durumunda yaşlılık aylığı alabilecek olan sigortalılar kredi için başvuru yapabilecek.

 

Nakdi Ödeme Desteği İki Ay Uzadı

 

Aralık ayı içerisinde geçerli olan nakdi ücret ile ilgili sunulmakta olan destek de 8 Ocak'ta verilecek. Ödemeler bankalar üzerinden yapılacak. Sistemde IBAN bilgisi bulunmayan veya eksik bir şekilde bulunmakta olan vatandaşların ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, pandeminin etkilerini azaltmak ve bununla birlikte istihdamı korumak maksadı ile çalışanları ile işverenleri desteklemeye büyük bir çaba ile devam ettiklerini söyleyerek, nakdi ücret adı altında sunulan desteğin 17 Ocak itibariyle itibaren 2 ay daha uzatılmış olduğunu söyledi.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum