Gençlik Bakanı Kasapoğlu gençlere müjdeli haberi verdi! 2020 Kasım ayı KYK burs kredi ödemeleri hesaplara yatırılıyor!

Gençlik Bakanı Kasapoğlu gençlere müjdeli haberi verdi! 2020 Kasım ayı KYK burs kredi ödemeleri hesaplara yatırılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu müjdeli haberi verdi. Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği 2020 KYK burs ve kredi ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlayacak.

Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren KYK burs ve kredi ödemelerinin ne zaman ödeneceği merak konusu olmuştu. Bu konuda gençler ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını büyük bir merak içerisinde beklemeye başladılar. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamalarda bulundu.

YKS sınavına girerek sınav sonucunda tercih yapan ve bir üniversiteye yerleşen öğrenciler için KYK burs ve kredi başvuruları yapmaları istenmişti. Burs ve kredi başvurularının sonuçlanmasının ardından milyonlarca öğrenci büyük bir heyecanla ilk ödemelerini ne zaman alacaklarını heyecanla beklemeye başlamışlardır. KYK burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler için müjdeli haber verildi.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Gönderildi mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bu süreçte ödeme almak için başvuru yapan üniversite öğrencileri bir süredir ilk ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyorlardı. İnternet üzerinde ise son zamanlarda ‘2020 Kasım ayı KYK burs ve kredi ödemeleri başlığı’ altında pek çok ödeme yapılıyordu. Binlerce öğrenci için endişeli bekleyiş devam ederken gelen haber pek çok kişiyi oldukça mutlu etti. Üniversitelerin açılmaması nedeniyle burs ve kredi ödemelerinin yapılmayacağı konusunda çeşitli iddialar da ortaya atılmıştı ancak bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanı tarafından bugün yapılan açıklama sonrasında KYK burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığı ve pek çok öğrencinin ödeme aldığı belirlendi.

KYK Burs ve Kredi Ödeme Miktarları Ne Kadar?

Üniversiteye giden lisans, ön lisans, lisansüstü öğrenciler için aylık olarak KYK burs ve kredi ödemelerinin miktarı da belli oldu. Her yıl zamlanan ücretler kapsamında 2020 yılı içinde burs ve kredi miktarı 550 lira olarak açıklandı.

Yüksek lisans kredi ve burs ödemeleri 2020 yılı için bin 100 lira olarak açıklandı. Doktora yapacak olan öğrenciler için bu rakam bin 650 lira olarak belirtildi.

2020 KYK Yurt ve Burs Başvuru Tarihleri Bitti mi?

2020 yılı için KYK burs ve yurt başvuruları için binlerce öğrenci harekete geçmişti. KYK burs başvurularının sonuçlanmasının ardından süreç sona erdi. Yurt başvuruları ise üniversitelerin açılmamasından dolayı sonuçlanamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.