GÜBRETAŞ Maden, Kavak Madencilik ile hisse alım sözleşmesi imzaladı

GÜBRETAŞ Maden, Kavak Madencilik ile hisse alım sözleşmesi imzaladı

İSTANBUL (AA) - GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ, Kavak Madencilik AŞ'nin yüzde 80 hissesinin 1,8 milyon dolar bedel ve yüzde 2 rödovans ile satın alınması...

İSTANBUL (AA) - GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ, Kavak Madencilik AŞ'nin yüzde 80 hissesinin 1,8 milyon dolar bedel ve yüzde 2 rödovans ile satın alınması için sözleşme imzalandığını duyurdu.

GÜBRETAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamaya göre, GÜBRETAŞ'ın bağlı ortaklığı GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ, Bilecik ili sınırları içinde bulunan 200709861 numaralı ruhsat sahasının sahibi olan Kavak Madencilik AŞ'nin yüzde 80 hissesinin 1 milyon 800 bin dolar bedel ve yüzde 2 rödovans ile satın alınması için yüzde 80 hissedar konumundaki Teck Anadolu Madencilik AŞ ile dün sözleşme imzaladı.

Sözleşme imzalanmasını takiben hisse devrine yönelik ilgili resmi makamlardan onay işlemleri yerine getirileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Kavak Madencilik AŞ uhdesinde bulunan 200709861 numaralı ruhsat sahası içindeki Kavaklıtepe Altın Projesi, Söğüt Altın Madeni sahasının yaklaşık 30 km batısında yer almakta olup hali hazırda arama safhasındadır. Kavak Madencilik AŞ'nin hisselerinin alınması ile Söğüt Altın Madeni çevresinde arama-geliştirme faaliyetlerimizin genişletilmesi ve olası yeni maden kaynaklarının tespiti hedeflenmektedir."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.