Ödünç para desteği Veriliyor..! Aile Bakanlığı Üzerinden Başvuru İmkanı..!

Ödünç para desteği Veriliyor..! Aile Bakanlığı Üzerinden Başvuru İmkanı..!

Devlet yapmış olduğu yardımlarla birlikte sosyal devlet anlayışı ile ilerlemeye devam ediyor. Bu sebeple belki de hepimizin yeniden duymuş olduğu birçok desteği vatandaşlara sunuyor.

Devlet yapmış olduğu yardımlarla birlikte sosyal devlet anlayışı ile ilerlemeye devam ediyor. Bu sebeple belki de hepimizin yeniden duymuş olduğu birçok desteği vatandaşlara sunuyor. Sunulan yardımların bir kısmı karşılıksız olarak sunulmaktayken bir kısmı daha sonradan ödenmesi gereken yardımlar şeklinde ilerliyor.

Korona salgını nedeniyle pek çok kişinin sıcak para ihtiyacı bulunmaktadır. Vatandaşlar bu ihtiyaçlarını tanıdıkları kimselerden ödünç olarak temin ettikleri borçlarla kimi zaman sağlamaktadır. Devlet bu geleneği bir anlamda desteğe dönüştürerek vatandaşlara ödünç para desteği sunmaktadır. Ödünç para desteği tam olarak nedir? Hangi durumlarda alınmaktadır? Kimler bu desteğe başvurabilir?

screenshot-8.png

Ödünç para desteği şartları

Ödünç para desteği tam olarak nedir?  Pek çok vatandaş anlık bulunmakta olan ihtiyaçları nedeniyle ödünç para desteği ile ilgili veya diğer bir ismi ile ödünç para yardımı hususu ile ilgili araştırma yapmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödünç olarak nakde ihtiyacı bulunmakta olan vatandaşlara uygun koşullarda destek sunmaktadır. Bu desteği belirli kriterlere uymakta olan vatandaşlar almaktadır.  

Ödünç para desteği nasıl sağlanır?

Ödünç para desteği olarak bilinmekte olan bakanlık tarafından verilen destekler iki farklı tutarda verilmektedir.  5.000 ve 10.00 TL şeklinde vatandaşlara 2 miktarda sunulmaktadır. Başvuru şartlarına uygun bulunmakta olan vatandaşların uygun zaman ve koşulda başvuru yapmaları ile birlikte istedikleri ve ihtiyaç duydukları miktar ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edilmiş olan program ile alınmış olan miktar taksitler şeklinde ödenmektedir. Borç alan vatandaşlara her hangi bir faiz veya benzeri bir ücret ödemesine gerek bulunmuyor.

Kimler Ödünç Para Alabilir?

  • Daha önce her hangi bir şekilde ödünç para yardımı almamış olanlar
  • Başvuru gerçekleştirecek olan kişinin her hangi bir banka kayıtlarında borçlu görünmemesi
  • Başvuru sahibi kendi iş yerinde bulunmakta olan 2 arkadaşının kefil olarak göstermesi

Şartları aranmaktadır. Bu şartların her üçünün de tamam olması gerekmektedir. Şartların uygun olması ile birlikte bakanlık çalışanları tarafından tespit edilmiş olan evrakların da ayrıca tamamlanması gerekmektedir. Evraklarda eksiklik bulunması durumunda destek alınması mümkün olmayacaktır. Başvurunun sağlanması ile birlikte telefon ile bilgilendirme sağlanmaktadır. Desteğin olumlu veya olumsuz olması durumunda her şekilde yetkililer tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Başvuru tekrar tekrar yapılabilmektedir. 1 kereye mahsus başvuru yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yardımı daha önce almış olanların alması mümkün olmayacaktır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.