Taşeron işçilere müjdeli haber! Maaş zammı ve ödeme tarihleri açıklandı! 2020 TİS görüşmeleri ne zaman yapılacak?

Taşeron işçilere müjdeli haber! Maaş zammı ve ödeme tarihleri açıklandı! 2020 TİS görüşmeleri ne zaman yapılacak?

Taşeron işçiler için beklenen müjdeli haber geldi mi? Yüzdelik dilim ve maaş zammı ödeme tarihleri hakkında karar ne zaman verilecek? 2020 TİS görüşmeleri ne zaman yapılacak?

Taşeron işçiler hakkında yapılan düzenlemeler çerçevesinde yeni haberler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerin maaş zammı ve ödeme günleri hakkında beklentilerini karşılayacak olan bir düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte taşeron işçilerin yüzünü güldürecek kararların 2020 TİS görüşmelerinde başlaması bekleniyor.

Taşeron işçilerin maaşları hakkında heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya başladı. Bu yıl yapılması beklenen toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri için taşeron işçilerin beklentilerinin yüksek olduğu da dile getirildi. Özellikle işçi için yüzdelik dilim kapsamında ek zam müjdesi üzerinde duruluyor.

Toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri binlerce taşeron işçi tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu görüşmenin ardından taşeron işçilerin mali ve sosyal haklarının tüm detayları ile birlikte görüşülmesi bekleniyor. Bu görüşmede tayin hakkı, maaş zamları, ödeme tarihleri ve pek çok mali konuda yapılması istenen iyileştirmelerin görüşüldüğü belirtildi.

Taşeron İşçilere Zam Gelecek mi?

Bu yıl yapılacak görüşmeler sonrasında taşeron çalışanlarına ek zammın verilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yüzdelik dilim beklentisinin de sürece dahil edilmesinin ardından taşeron işçiler tarafından zam beklentilerinin arttığı ortaya çıktı.

Yüzdelik dilim konusunda taşeron işçilerin süreç hakkında şikayetlerini dile getirmelerinin ardından mahkemeye başvurmuşlar ve bireysel olarak açılan çeşitli kararlardan yargı işçilerin lehine karar vermişti.

Yüzdelik dilim konusunda çalışmanın tamamlanmasının ardından işçilerin maaşlarında büyük bir yükseliş meydana gelecek. Ancak tüm taşeron işçilerinin süreçte yararlanıp yararlanamayacakları konusunda endişeli bekleyiş devam ediyor. Yüzdelik dilim düzenlemesinin hayata geçirilmesinin ardından , kadroya geçmeden önceki taşeron işçi maaşları asgari ücret tutarına göre belirlenecek ve bunun ardından bu tutarın kadroya geçiş yaptıktan sonraki dönemde de devam etmesi halinde gerekli olan maaş zamları yansıtılacaktır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yüzdelik dilim, ve zam müjdesi verilmedi. Ancak gözler yapılacak olan TİS görüşmelerine çevrildi. TİS görüşmelerinin daha önceki dönemlerde yapılması bekleniyordu ancak koronavirüs salgınının neden olduğu pandemi nedeniyle erteleme yaşandı.

2020 TİS Görüşmeleri Ne Zaman Yapılacak?

Belediye bünyesinde çalışan taşeron işçileri için kısa süre sonra çalışma süreleri tamamlanacak. Bu süreçte pandemi nedeniyle süre 31 Ekim 2020 olarak açıklandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin sözleşme tarihleri de yine Ekim ayında bitmiş olacak.

Pandemi nedeniyle en son Mayıs- Haziran ve Temmuz aylarında TİS görüşmelerinin yapılmayacağı belirlenmişti. Bunun ardından sürenin dolması ile birlikte Ekim ayında görüşmelerin başlaması bekleniyor. Henüz net bir tarih verilmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.