Ayakkabı boyacısından gözyaşları içinde saygı duruşu

Ayakkabı boyacısından gözyaşları içinde saygı duruşu

63 yıldır pabuç boyacılığı yaparak ailesinin geçimini karşılayan evli ve 3 çocuk babası Yalçın Taşan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82.

63 yıldır pabuç boyacılığı yaparak ailesinin geçimini karşılayan evli ve 3 çocuk babası Yalçın Taşan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü dolayısıyla sandığının da bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'ndaki kutlama törenlerini gözleri doymuş şekilde takip etti.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla ayağa kalkan Taşan, asker selamıyla hürmet duruşunda bulundu. O anlarda gözyaşlarını tutamayan Taşan, "Bizler Atatürk'ün torunlarıyız. Bu memleketi kurtaran Atatürk oldu. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Ayakkabıları yakarak boyamasıyla belli Taşan sonra işine devam etti. Törende Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Aydınlatılmış Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Murat Çelik
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.