CHP'li Bülbül'den bakanlıklara istihdam tepkisi! Engelli yurttaşlar bakıma muhtaç değil ama bakmaya mecburlar

CHP'li Bülbül'den bakanlıklara istihdam tepkisi! Engelli yurttaşlar bakıma muhtaç değil ama bakmaya mecburlar

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, İYİ Parti'nin engelli yurttaşlar için verdiği önergeye dair konuştu.

CHP'li Bülbül TBMM'de yaptığı konuşmada engelli yurttaşların istihdamına ilişkin şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl bakanlıklara kaç engelli yurttaşın istihdam edildiğini sorduk. Bakanlıklar tek bir yanıt dahi vermedi. Tabi bu kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yasamayı getirdiği durum şu; bir milletvekili soru önergesi veriyor, bakanlar cevap vermiyor. İşte gelinen nokta bu."

"7 AYDIR KADROLAR BOŞ"

"En tuhafı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Dedi ki Aile Bakanlığı ile ayrıldıktan sonra kadrolarda açık oldu engelli personel istihdam açığı önümüzdeki dönemde yapılacak atamalarla ortadan kaldırılacak yanıtı geldi. İki bakanlık nisan ayında ayrıldı yanıt ekimde geldi. Yani 7 ayda kadrolar hala bakanlık tarafından doldurulmamış."

"ÖZEL SEKTÖRDE İŞVEREN CEZA YEMEYİ TERCİH EDİYOR"

"Özel sektörde durum daha vahim. İşverenler kanunda belirlenen sayıda engelli yurttaşlar çalıştmaktansa ceza yemeyi tercih ediyorlar. Ya da benim şirketim üzerinden sigortanı kendin öde teklifinde bulunuyorlar."

"DENİYOR Kİ SEN ENGELLİ OLARAK EVİNDE OTUR"

"Zannediliyor ki engelli yurttaşlar sadece bakıma muhtaç. O nedenle bir bakım aylığı bağlanıyor o da 1 bin 658 lira 19 kuruş! Asagri ücretin yanından bile geçmiyor. Ve deniyor ki sen engelli olarak evinde otur. Aksine engelli yurttaşların da bakması gereken aileleri var. Yani kimi durumlarda bakıma muhtaç değil bakmaya mecburlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.