Kabine Toplantısı ile Normalleşme Planı Açıklandı

Kabine Toplantısı ile Normalleşme Planı Açıklandı

Koronavirüs tedbirlerinde son dakika açıklaması geldi: Cumhurbaşkanlığı kabinesi aldığı yeni kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin normalleşme planını belirlediklerini açıkladı. Bakanlık tarafından belirlenen kriterler kapsamında 4 farklı grup halinde kademeli normalleşme süreci başlıyor. İşte normalleşme sürecine ait tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında Türkiye'nin normalleşme sürecini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıdan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı, güvenlikten sağlığa Türkiye'nin tüm problemlerinin tek tek konuşulduğunu ifade etti. Türkiye'nin gündeminde olan Gara meselelerinin de konuşulduğunun altını çizen Erdoğan, sokağa çıkma yasaklarının da ne zaman biteceği konusunda bilgi verdi. 

Mart Ayı Kritik Takvimin Başlangıcı

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının bugünkü konularından biri, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisiydi. Uzun süredir kafe ve restoranların kapalı olduğu ülkemizde normalleşme süreci merak edilmeye devam ediyordu. Toplamda 3 saat süren kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayınla millete seslendi. Konuşmasının başında ise Mart ayının kritik takvimin başlangıcı olduğunun altını çizdi. 

İller 4 Farklı Gruba Ayrılacak

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlara göre iller 4 farklı gruba ayrılarak normalleşme sürecine girecek. Tüm şehirler ise Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre normalleşecekler. Bu noktada illerin vaka sayıları göz önüne alınarak planlama yapılacak. 

Eğitim Vaka Sayılarına Bağlı 

Geçtiğimiz Mart ayında ilk kez Türkiye'de görülen Kovid-19 vakaları sonrasında eğitime ara verilmişti. Daha sonra ise öğrenciler için uzaktan eğitim dönemi başlamıştı. Şu an hala devam eden uzaktan eğitimin bitip, yüz yüze eğitimin başlaması için vaka sayıları büyük öneme sahip. Hala uzaktan eğitime devam eden kurum ve öğrencilerin durumu, o ildeki vaka sayılarına göre değerlendirilerek yüz yüze eğitim başlayacak. 

Restoran ve Kafeler Açılıyor Mu?

Kovid-19 vakalarının artmasıyla birlikte kapatılan kafe, restoran ve ören yerleri de kabine toplantısının önemli konuları arasındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre restoran ve kafeler için rahatlatıcı adımlar atılacak. Bir iki hafta içerisinde restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnaflar için rahatlatıcı yardımlar yapılacak. Restoranların açılmasına yönelik yol haritası ise önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor!

İllerde uzun süredir uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları da yine kabine toplantısının önemli konuları arasındaydı. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamaya göre öncelikli olarak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılacak. Ancak yasakların kaldırılabilmesi için yine illerdeki vaka, aşılama ve diğer kriterler etkili olacak. 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.