Kimliğini Değiştirmeyen Milyonlarca Vatandaşa Kötü Haber Geldi! Ceza Yolda!

Kimliğini Değiştirmeyen Milyonlarca Vatandaşa Kötü Haber Geldi! Ceza Yolda!

Kimliğini hala değiştirmeyen vatandaşlar için son dakika haberi olarak yeni uyarılar geldi. Vatandaşların en kısa süre içerisinde yeni kimliklere geçmeleri istendi. Aksi halde cezaların yolda olduğu da belirtildi. İşte konunun merak edilen tüm detayları.

Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip olan tüm vatandaşlar için yeni bir uyarı metni yayınlandı. Son gelen verilere göre hala yeni kimlik kartına geçmeyen milyonlarca vatandaş için çeşitli ceza yöntemleri yolda. Hal böyle olunca herkes nasıl yeni kimlik kartına geçebileceğini merak eder duruma geldi. Biz de sizler için kimlik ve ehliyet değiştirme konusunda merak edilen tüm detayları derledik.

Kimlik Değiştirebilmek İçin Nasıl Başvuru Yapılmalıdır?

Yeni kimlik kartlarına geçme işlemleri, son zamanlarda devlet eliyle hızlandırılmış durumdadır. Bu nedenle Türkiye’de yaşayan her vatandaşın, çipli kimlik kullanma zorunluğu da getirilmiştir. Peki kimlik değiştirebilmek için yapılacak başvuru nasıl olmalıdır?

Nüfus kimlik kartlarında değişiklik yapabilmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza bağlı olduğunuz şehir ve ilçe bilgileri gelecektir. Bu bilgi işlem formunu doldurduktan sonra ilçe müdürlük adreslerinden randevu talebi oluşturmalısınız. Randevunuzun oluşturulduğu tarihte orda bulunarak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeni Kimlik İçin Hangi Belgeler Gerekmektedir?

Nüfus cüzdan değiştirme işlemleri, randevu alınmasının yanı sıra yeni belge ibraz zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle kişiler, ilçe müdürlüklerine gitmeden önce bazı evrakları tamamlamalılardır. İşte yeni kimlik kartınız için yanınızda bulunması gereken tüm evraklar.

  • Kimlik kartı veya aile cüzdanı. İkisinin de olmadığı durumlarda ehliyet veya pasaport.
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Eğer kimlik kartı ilk defa çıkarılacaksa 30 lira
  • Kart kaybı durumunda ise 60 lira

Yeni Tip Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kimlik kartlarının yanı sıra eski tip ehliyetlerin de değiştirilme durumu sıklıkla sorulmaktadır. Bu değişim de devlet bazında gerçekleştirilmektedir. Peki yeni tip ehliyet kartı için nasıl başvuru yapılmalıdır?

Yeni tip ehliyet başvuruları da ilçe müdürlükleri bazında gerçekleştirilmektedir. Fakat değiştirme işleminden önce randevu.nvi.gov.tr adresinden aynı şekilde bir randevu talebi oluşturmanız da şarttır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum