KYK borcu olanlara müjde geldi! KYK borcu 2020 yapılandırma başvuru adresi… Öğrenim kredisi kullananları ilgilendiriyor! Faizler siliniyor mu?

KYK borcu olanlara müjde geldi! KYK borcu 2020 yapılandırma başvuru adresi… Öğrenim kredisi kullananları ilgilendiriyor! Faizler siliniyor mu?

Açıklamalar kapsamında KYK borç faizlerinin silineceği ve borçların ise yapılandırılacağı duyuruldu.  Dört yıllık öğrenim hayatlarında devletin sağladığı KYK bursundan faydalanan öğrenciler geri ödemeler konusunda sıklıkla araştırma yapıyor.

 Dört yıllık öğrenim hayatlarında devletin sağladığı KYK bursundan faydalanan öğrenciler geri ödemeler konusunda sıklıkla araştırma yapıyor. Özellikle de koronavirüs sürecinden sonra KYK borcu 2020 yapılandırma süreci hakkında bir iyileştirme haberi bekleyen öğrenciler için yapılan tüm açıklamaları kaleme aldık. 2020 yılında borçlarını geri ödemeye başlayacak olan öğrencilerin nereden ve nasıl başvurması gerektiğini, borçlarının faiz durumlarını ve faizlerin silinip silinmediğini merak edenlere tüm yanıtlar içeriğimizin devamında yer alıyor. Konuya ilişkin borçların silinmesi adına yetkililerden gerekli açıklamalar yapıldı. Açıklamalar kapsamında KYK borç faizlerinin silineceği ve borçların ise yapılandırılacağı duyuruldu. Peki, nasıl?

KYK borcu ile hangi borçlar yapılandırılacak? Süreç nasıl ilerleyecek?

 Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sunulan burs imkanı geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak sunuluyor. Geri ödemeli burs kullanan öğrencilerin okul bitip, sigortalı bir işe girmeleri halinde hemen borçlarını ödemeye başlaması gerekiyor. Ancak 5 milyondan fazla öğrenci hem işsizlik hem de koronavirüs ile beraber KYK borçlarını ödeyemediği için yasal takibe alındı. Bunun üzerine KYK borcu 2020 yapılandırma hakkında müjdeli haber bekleyişi başladı. Beklenen haber ise geç kalmadan geldi. Yapılan açıklamalara göre sadece KYK borçlarının faizleri değil aynı zamanda ÖTV, MTV, vergi borçları ve daha pek çok borca ilişkin yapılandırma çalışmaları sonuçlanarak açıklandı. KYK borçlarının faizlerinin silindiği ve aynı zamanda yapılandırmaya dahil olduğu resmi olarak açıklandı. Peki, başvurular ne zaman ve nereden yapılacak?

KYK borcu ödeme başvuru adresi ve detayları

KYK borçlarına ilişkin yapılan açıklamalardan sonra borcu olan kişiler nereden ve nasıl başvuru yapacaklarını, başvuru başlangıç ve son tarihlerini araştırmaya başladı.  KYK yapılandırma başvurunuzu yıl sonuna kadar yapabilirsiniz. Toplam borç için 2 ayda bir ödeme yapılmak üzere 18 aya varan taksit imkanı sunulacak. İlk taksitler ise Ocak ve Şubat ayında yatırılmaya başlayacak.

Bilindiği üzere KYK borcunu ödemeyen ve yasal takibe alınan herkese aylık 1,40 oranında gecikme faizi işleniyor. Yapılan açıklamalara göre bu gecikme faizlerinin tümü olmasa da %90’ı silinecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.