Son Dakika! Taşeron İşçiye Müjdeli Haber! Taşeron İşçiye 911 TL İkramiye! Tediye Ödemesi Alınacak! Detaylar Haberimizde…

Son Dakika! Taşeron İşçiye Müjdeli Haber! Taşeron İşçiye 911 TL İkramiye! Tediye Ödemesi Alınacak! Detaylar Haberimizde…

52 günlük ücretlerini 4 taksit halinde alan 4D’li taşeron işçisi 27 Temmuz tarihinde 3. tediye ödemelerini almıştı ancak 4. taksitin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. Resmi gazetede yayımlanan bilgilere göre ise işçilere verilecek olan 4. taksitin zamanı da kesinleşmiş oldu.

Resmi gazetede açıklananlara göre son ödemeleri 27 Temmuz’da yapılmış olan taşeron işçilere 4. taksit 14 Aralık tarihinde yapılacak. Ödeme miktarı ne kadar olacak?

4. tediye ödemelerinin 6772 sayılı kanun kapsamında kadroya alınmış taşeron işçilere sağlandığı bilinmektedir. İlave tediye ödemeleri yasa ile hüküm altına alınmış bir haktır ve 52 günlük ödeme olarak yapılmaktadır. Kamu idarelerine ait kurumlarda kadroya girmiş olan işçilere yıllık 52 günlük tediye ödemesi yapılmaktadır. 

4. Tediye Ödemesi Kesin Tarihi Nedir?

4. ilave tediye ödemelerinden yararlanacak olan 900.000 kişinin son taksit ödemesinin 14 Aralık tarihinde yapılacağı resmi gazetede duyuruldu. 

Peki Bu İlave Tediye Ödenekleri Kimlere Verilmekte?

Vatandaşların en çok kafasını karıştıran sorulardan biri de bu. Kanun kapsamında ödenen ödenekler:

  • Devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçi vatandaşlara yapılıyor.
  • Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurumlar içinde bu ödemeler yapılmaktadır.
  • Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde
  • Kadroya geçmiş işçilere yapılan ödeme tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait kurumlara ve kadroya geçmiş işçilere yılda 52 günlük net ödeme olarak yapılıyor.

Tediye ödemelerinden damga ve gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Bununla birlikte SGK prim kesintisi uygulandıktan sonra asgari ücretli bir çalışan net 52 günlük ikramiye tutarı almakta. Bu tutarın miktarı ise 3646 TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.