Milyonlarca İşçi İçin İşten Çıkarma Yasağı Ne Zaman Bitiyor? Fesih Kısıtı İçin Son Tarih Açıklandı!

Milyonlarca İşçi İçin İşten Çıkarma Yasağı Ne Zaman Bitiyor? Fesih Kısıtı İçin Son Tarih Açıklandı!

Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana ülkemizde devam eden Kovid-19 salgını nedeniyle devlet tarafından birçok farklı ödenek sağlanırken işçi ve iş verenler de koruma altına alınmıştı. İşçilerin işten çıkarılmasını yasaklayan bir düzenleme ile işçiler de korunmuştu. Peki binlerce işçiyi kapsayan fesih kısıtı bitiyor mu? Süre uzatıldı mı? İşte güncel detaylar...

Karar Resmi Gazete’de Yayımlanmıştı

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında 17 Mart 2020 tarihinden itibaren işten çıkarma yasağı tekrar uzatılmıştı. Pandemi süresince vatandaşların yaşadığı ekonomik zorlukların etkilerinin azaltılması amaçlanan fesih kısıtında hem işçi hem de işveren korunmuştu. İşçilerin sigorta ve maaşlarının devlet tarafından ödendiği fesih kapsamında işverenlere de işten çıkarma yasağı konulmuştu. Bu sayede istihdam korunup vatandaşların işsiz kalması engellenmişti.

isten-cikarma-yasagi-shutter-16-9-1614689611-001.jpg

İşten Çıkarma Yasağı Bitiyor Mu?

Henüz normalleşme dönemi devam ederken salgının ekonomi üzerindeki negatif etkileri de devam ediyor. Gelen son karara göre fesih kısıtı 2 aylık süre ile yeniden uzatılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Resmi Gazete’de yayımladığı ilanı ile işçilerin işten çıkarılmasını yasaklamıştı. 4857 İş Kanunu’na eklenen geçici maddeler kapsamında iş veya hizmet sözleşmelerinin; sürenin sona ermesi, iş yeri faaliyetlerinin sona ermesi, işin sona ermesi hallerinin dışında 3 ay süre ile işverene tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı. Ayrıca geçici maddelerde işverene, çalışanlarını 3 aylık ücretsiz izne ayırmasına ilişkin de düzenlemeler getirilmişti.

bakan-zehra-zumrut-selcuk-tan-engelli-atamalarina-iliskin-aciklama-651196-5.jpg

Bakan Selçuk Duyurmuştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından fesih kısıtı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kamuya duyurduğu Tweet’inde ise şu ifadeleri kullandı:

“Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nı 2 ay süreyle uzatıyoruz.”

İlginizi çekebilir...

Bankalardan Faiz Depremi... Peş Peşe Açıkladılar...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.