CHP İlçe Başkanı Yılmaz: "AKP Halkın üzerinden kirli siyaset yürütüyor!"

CHP İlçe Başkanı Yılmaz: "AKP Halkın üzerinden kirli siyaset yürütüyor!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, daha önce veto edilmesine rağmen AKP'li Meclis üyelerinin verdiği su fiyatlarında yüzde 50 indirim teklifinin kabul edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'nde, zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine AKP'li üyelerin yüzde 50 indirim yapılması teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve iktidarın kasten zorlayıcı siyasi politika yürüttüğünü ifade eden Başkan Yılmaz;"Ankara'da suyun m3 maliyeti 24 TL, ücreti ise 13 TL'dir. Ayrıca sosyal yardım alan ailelere 10 tona kadar ton başı 1 TL'ye, öğrenci evlerine ise yüzde 50 indirimli su temin edilmektedir.

Zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifesine yüzde 50 indirim yapılması, ASKİ'yi işlevsiz hale getirecektir. AKP'li büyükşehir belediyelerinde bile suya bu denli indirim yapılması dahi konuşulamaz. Çünkü ekonominin durumu belli.

Biz ABB olarak zaten milyonlara indirimli su veriyoruz. AKP bunu kasten yapıyor. Kirli siyaset yürütüyor. Halkın nezdinde sosyal belediyecilikte parmakla gösterilen Ankara BB'ni küçük göstermeye çalışıyor. Biz bu tür oyunlara gelmeyeceğiz. Belediyeciliğimizi yapacak, halka en iyi sunmaya ve halkın üzerinden siyaset yürütenlerle mücadelemizi sürdüreceğiz."şeklinde konuştu.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.