Bekçi Adaylarına Güzel Haber Geldi. 2021 Yılında 11 Bin 100 Bekçi İşe Alınacak! Şartlar Ne Olacak?

Bekçi Adaylarına Güzel Haber Geldi. 2021 Yılında 11 Bin 100 Bekçi İşe Alınacak! Şartlar Ne Olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi alımları olacak. 2021 senesinde başlayacak olan alımlar için 11 bin 100 bekçi açığı bulunmakta.

2021 senesine ertelenen bekçi alımları için Polis Akademisi Başkanlığı ilanlarını yayımladı. Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürlüklerine 8 bin civarı polis işe alınacak. İşe alımlar 27. Dönem POMEM bünyesinde yapılacak. Kadın ve erkek on binlerce adayın beklediği işe alımların detaylarını öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

11 Bin 100 Bekçi İşe Alınacak

İşe alınmayı bekleyen yüz binlerce kişi bekçilik için ilanların açılmasını bekliyor. Bekçilik yapmak isteyen gençler hangi iller için yoğun alım yapılacağını merak ediyor. Diğer yandan ise işe alımların artmasını isteyen gençler seslerini de duyurmak istiyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu davet edildiği programda 11 bin 500 bekçi alımı yapılacağından bahsetmişti.  Bakan Soylu, toplam mevcut kadro sayısının 30 bin olduğunu, şu an bunun 28 bin 500 'ünü doldurduğunu söyledi. Ek olarak 1000-1500 civarında bir kadronun mevcut olduğunu da belirtti. Ancak Cumhurbaşkanın böyle bir kadro açarsa belki bir 5-10 bin personel daha, yani 40 bin rakamını belki tamamlarsak tamamlamış oluruz gibi diye devam etti. 

2020 senesinde yalnızca İstanbul için 400 bekçi işe alındı. İstanbul’a yapılan alımlardan sonra diğer şehirlere de bekçi alımı yapılması bekleniyor. Pandemi süresinde ihtiyaç duyulduğu için İstanbul’da alım yapılmıştı. Diğer şehirler için ise 2021 senesinde 11 bin 100 bekçi alımı daha yapılması bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.