Sivilce Neden Oluşur, Sivilce Oluşumunu Nasıl Engelleyebiliriz?

Sivilce Neden Oluşur, Sivilce Oluşumunu Nasıl Engelleyebiliriz?

Akne, ciltte kıl folikülleri olarak bilinen küçük delikler tıkandığında oluşur. Ergenlik döneminde androjen adı verilen bir hormon aktif hale gelir ve bu da cildin daha fazla yağ üretmesine neden olur. Cilt yağlı kalırsa, üzerine kir çökebilir ve bakterilerle karışabilir. Bu daha sonra folikülleri bloke ederek akne ile sonuçlanır.

Cildinizi korumanın ve gelecekteki sivilceleri önlemenin birkaç yolu vardır; bunlar arasında yüzünüzü günde iki kez yumuşak bir yüz sabunu ile yıkamak; tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olmak için haftada bir kez bir ovma veya mikrodermabrazyon kullanmak; mümkün olduğunca yüzünüze dokunmaktan kaçınmak; ve siz dışarıdayken her gün güneş kremi sürmek. Sivilceniz varsa, diyetinize yakından bakmanız önemlidir. Aşırı miktarda süt akneyi daha da kötüleştirebilir. Bazı yiyecekleri yemenin kivi ve çilek gibi sivilce oluşumunu azaltmaya yardımcı olabileceği bulunmuştur. Patates ve sarımsak gibi ciltte sivilceye neden olan gıdalardan kaçınmak da temiz bir cildin anahtarıdır. Kuru ciltler için yüzünüzü günde iki kez Epsom tuzlarının katkılı sıcak suyla yıkadığınızdan emin olun. Ayrıca yatmadan önce yarım bardak ılık süt içmeyi denemelisiniz. Ciltteki doğal kolajeni geri kazanmaya yardımcı olan mükemmel bir C Vitamini kaynağı sağlar. Ayrıca, bazıları diğerlerinden daha etkili olan bir dizi farklı sivilce tedavisi alabilirsiniz. Bazı dermatologlar, doğal ilaçlar ve reçeteli ilaçlar da dahil olmak üzere her türlü akne tedavisinin yalnızca günlük cilt bakımı rutininizin geri kalanıyla birlikte kullanıldığında faydalı olduğuna inanmaktadır. Dermatolog Dr. Andrew Weil, "Hiçbir şey, doğrudan etkilenen cilde uygulanan akne önleyici bileşenlerin bir kombinasyonu kadar önemli değildir" diyor.

Antioksidan içeren bazı yiyecekleri yiyerek yüzünüzdeki sivilce miktarını azaltabilirsiniz. Ispanak ve brokoli gibi gıdalar güçlü antioksidan koruma sağlarken karnabahar ve havuç gibi gıdalar lif açısından zengindir. Ayrıca yaban mersini, böğürtlen ve çilekten mükemmel antioksidan faydaları elde edebilirsiniz.

sivilce-neden-cikar.jpg

Bazı insanlar, oral çinko takviyesi almanın akne oluşumlarını azaltmaya yardımcı olduğunu bulmuşlardır. Çinko, cildiniz de dahil olmak üzere tüm vücudunuzun sağlığında rol oynayan önemli bir mineraldir. Çoğumuz yeterince çinko tüketmiyoruz ve bu da sivilcelerin çıkmasına neden olabilir. Çinko, ciltteki beyaz kan hücrelerinin aktivitesini artırdığı için sivilce oluşumuna neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Günde 10 ila 25 mg çinko almak akneye neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.