Bu Bankalar Kredi Borcu Olanlara Büyük Müjde Verdi!

Bu Bankalar Kredi Borcu Olanlara Büyük Müjde Verdi!

Bankalara bulunan kredi ve kredi kartı borcu ile ilgili sonunda oldukça güzel bir haber geldi. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen birçok kişi güzel haberler bekliyor. Neredeyse her geçen gün çeşitli platformlarda bu husus dile getiren vatandaşlara güzel haber sonunda geldi.

 

Bankalara bulunan kredi ve kredi kartı borcu ile ilgili sonunda oldukça güzel bir haber geldi. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen birçok kişi güzel haberler bekliyor. Neredeyse her geçen gün çeşitli platformlarda bu husus dile getiren vatandaşlara güzel haber sonunda geldi. Ekonomik olarak çekilen sıkıntılara birde virüsün eklenmesiyle birlikte bilindiği üzere birçok kişi işinden oldu ve maalesef bankalara olan borçlar ödenemedi.

BU durumun farkına varan BDDK bir çalışma yaparak takip süresini 3 aydan 6 aya yükseltmişti. Ayrıca durumun kritik olmasının anlaşılmasıyla birlikte kredi ve kredi kartlarında bir süre ödemesiz bir dönem olmuş ve vatandaşlar bu süre içerisinde her hangi bir ödeme yapmamışlardı.

Teb, garanti ziraat, Yapı Kredi, İng, işbankası, Vakıfbank temel ihtiyaç kredisi

screenshot-25.jpg

Yapılan çalışmalar her ne kadar da vatandaşın lehine olsa da pandemi döneminin hala devam etmesi ve soruların bütünüyle hal olmaması sebebiyle bir takım yeni adımların atılması gerektiği ortaya çıkmıştı. Bankalar almış oldukları karar ile birlikte alınmış bulunan kredilerde bir süre yapılandırma yapılabileceği ve böylece bin süre daha erteleme imkanını olacağı ve ayrıca yeniden yapılandırmalarda 6 aya kadar bir erteleme imkanının bulunduğunu açıkladılar.

6 Ay Erteleme

yapılan yapılandırmalar ile birlikte vatandaşların aylık olarak ödeyecekleri kredi miktarında bir miktar daha taksitlerin düştüğü görülüyor. Böylece vatandaşlar daha rahat bir ödeme imkanıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun yanı sıra bazı bankalar yapılan yapılandırma içerisinde 3 ile 6 ay arasında bir erteleme hakkını da müşterilere tanıyor. Bununla birlikte vatandaşların yapılandırma süresinin akabinde ciddi bir süre ödeme yapmadıkları ve böylece bir süre daha bir noktada rahat nefes alacakları bir girişim ortaya çıkmış oluyor. Vatandaşların büyük bir kısmı yapılan bu işlemden memnun olduğu diğer bankaların da bir an önce bu şekilde bir şey yapmaları gerektiğini belirtmeleri de dikkat çekti.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum