İş Bankası Araç Kredi Faizlerinde Şok Güncelleme Yaptı..!

İş Bankası Araç Kredi Faizlerinde Şok Güncelleme Yaptı..!

Araç almak için kredi arayışında bulunan vatandaşlar uygun olan kredileri bulmaya çalışıyor. Son zamanlarda gerek konut kredileri gerek ise araç kredilerinde oldukça yükselen bir faiz oranı hepimizin doğal olarak gözüne çarpıyor.

Araç almak için kredi arayışında bulunan vatandaşlar uygun olan kredileri bulmaya çalışıyor. Son zamanlarda gerek konut kredileri gerek ise araç kredilerinde oldukça yükselen bir faiz oranı hepimizin doğal olarak gözüne çarpıyor. Bankaların bir kısmı faizlerin yüksek olması sebebiyle kredi kullanmak istemeyen vatandaşları cezbedebilmek maksadıyla kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır ve ikinci el araçlarda indirim yaptığını açıklayan ve faizlerini güncelleyen bankalardan birisi de İş Bankası. İş Bankası araç alımı için kullanılan faizleri bir nebze daha cazip koşullara getirmek maksadıyla yaptığı çalışmayı duyurdu.

İş Bankası Araç Kredisi

Sıfır ve ikinci el araç alımı için kredi sağlamakta olan bankanın oranlarını ve güncel faiz seviyelerini haber içeriğimiz de bulmanız mümkün.

Ocak ayının girmesiyle birlikte birçok banka kredi faizlerinde güncelleme yaptığını açıkladı. Bu bankalardan birisi de hepimizin yakından tanıdığı İş Bankası. İhtiyaç kredilerinde yapmış olduğu güncellemeyi yakın zamanda duyuran ve bununla birlikte konut kredilerinde de güncelleme yapan banka son olarak taşıt kredilerinde de güncelleme yapma kararı aldı.

Banka faiz oranlarını güncelledi fakat vade sayılarında her hangi bir yeniliğe gitmedi. Eskiden olduğu gibi araç kredisi almak isteyenler 60 ay vadeyle kredilerini İş Bankasından kullanabilirler. Kredi Sıfır araçlara kullanılabildiği gibi şartlara uygun olan 2. El araçlar için de kullanılabiliyor.

36 aya kadar sunulmakta olan kredilerde uygulanmakta olan faiz oranı1.45 iken 60 aya kadar sunulmakta olan kredilerde uygulanmakta olan faiz oranı1,55 olarak duyuruldu.

Ne Kadar Taksit Öderim?

Yapılan duyuru ile birlikte vatandaşlar aylık ne kadar ödeyeceklerini de ayrıca merak ediyor. 60 ay vadeyle 40 bin TL gibi bir miktarın alındığı düşünüldüğünde ödenecek olan aylık tutar 1.112 lira seviyesinde bulunuyor. Banka internet sitesi üzerinden alınacak kredi tutarı ve ödenecek aylık tutar ile ilgili hesaplama aracı da bulunduruyor. Böylece farklı miktar ve koşullarda kredi isteyen vatandaşlar bu hesaplama aracını kullanarak ne kadar ödeme yapacaklarını hesaplayabilirler.

Araç Kredisi Nasıl Kullanılır?

Bankalar araç almak isteyen ve hali hazırda nakit parası bulunmayan vatandaşlara kredi desteği vermektedir. Bu destek belirli kriterler ile verilmektedir. Kriterlerin uygun olması ve banka tarafından olumlu karşılanması halinde ödeme vatandaşın hesabına aktarılmaktadır. Bankalar ilk olarak KKB puanını incelemektedir. Bu puan vatandaşın bankalar ile daha önceki çalışmalarını değerlendiren bir puandır. Bu puan olumlu bulunması durumunda kredi sağlanır. Bunun dışında ayrıca vatandaşın sigortalı bir işte çalışması beklenmektedir.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.