Şekerbank Beklenen Krediyi Açıkladı..!

Şekerbank Beklenen Krediyi Açıkladı..!

Şekerbank tarafından uzun zamandan beri beklenmekte olan ihtiyaç kredisi haberi sonunda geldi. Türkiye de bulunmakta olan en köklü bankalar arasında olmasına rağmen pandemi döneminde çok fazla görünmeyen Şekerbank sonunda bombayı patlattı.

Şekerbank tarafından uzun zamandan beri beklenmekte olan ihtiyaç kredisi haberi sonunda geldi. Türkiye de bulunmakta olan en köklü bankalar arasında olmasına rağmen pandemi döneminde çok fazla görünmeyen Şekerbank sonunda bombayı patlattı. Banka ihtiyacı bulunmakta olan vatandaşlara uygun koşullarda kredi vereceğini duyurdu. Kredi ile ilgili aranan kriterler ve vatandaşlardan talep edilen belgeler yazımızda ayrıntılı olarak sizlere sunuldu.

İhtiyaç kredisi genel anlamda vatandaşların her hangi bir ihtiyacını karşılamak üzere verilmekte olan kredilerdir. Direk hangi maksatla kullanılacağı tam olarak bilinmediğinden konut veya araç kredilerine göre faiz oranları daha yüksek olabilmektedir. Nakit para sıkıntısı bulunmakta olan vatandaşların ilk olarak akıllarına her zaman banka kredisi gelmektedir.

Şekerbank Kredi Koşulları

Her bankanın kredi koşulları birbirinden farklılık göstermektedir. Şekerbank da aynı şekilde kendisine özel olarak sunmuş olduğu koşullar çerçevesinde ihtiyacı bulunmakta olan kişilere kredi hizmeti sunacaktır. Şekerbank bünyesinde ihtiyaç kredisi adı altında birçok seçenek bulunmaktadır. Bu kredilerden ilk olarak hangisinin kullanılacağı tam olarak tespit edilmelidir. Kredi için arar ön şartlar;

  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Gelir belgesinin ibraz edilebilir bir durumda olması
  • Gelir belgesi bulunmadığı durumlarda Vergi Levhası
  • SGK dokümanı (En az 3 aydan bu yana çalıştığınızı gösteren evrak)

Şartların uygun olması durumunda banka üzerinden en fazla 36 ay vadeli olacak şekilde kredi kullanımı sağlayabilirsiniz. 36 ay üstünde banka tarafından şuan için verilmekte olan bir ihtiyaç kredisi bulunmamaktadır.

Gelirinizin %50 si Kadar Taksit

Banka tarafından kredi sunulacağı zaman elde etmekte olduğunuz gelir ile ödemenizin dengeli olması koşuluyla verilmektedir, Şekerbank gelirinizin en fazla yarısını taksit ödemesi olarak yapmanıza izin verecektir. Bu durum sizin alabileceğiniz en fazla kredi miktarını da belirlemiş olacaktır. Banka tarafından yapacağınız ön başvurunun kabul edilmesiyle birlikte daha sonra sizlerden bir takım evraklar talep edilecektir. Bunlar;

  • Kimlik belgesi
  • Güncel adres bilgilerinizi göstermekte olan belge
  • Kredi talebinde bulunan vatandaşa ait gelir belgesi
  • Kira geliri bulunmakta olan vatandaşların kira gelirlerini gösteren belgeleri
  • Gerekli görülmesi durumunda gerekli görüldüğü adet miktarda kefil ( kefil talep edilmesi durumu tamamen bankanın kendi inisiyatifinde bulunmaktadır. Bazı şubeler kefil talep etmekteyken bazıları bu şekilde bir talep de bulunmamaktadır.)

Kredinin kullanılması durumunda 10 bin TL kadar bir kullanım ile birlikte 36 ay için bir hesaplama yapılması gerekirse 413 TL aylık taksit miktarı olacaktır. Toplam olarak ödeyeceğiniz miktar olarak 14.878 TL ödeme yapmanız gerekmektedir.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.