3.6 Milyar Dolarlık Bitcoin Dolandırıcılığı !

3.6 Milyar Dolarlık Bitcoin Dolandırıcılığı !

Kripto para platformunun kurucu isimleri ortalıktan kaybolurken, dünya tarihinde yaşanmış en büyük kripto para dolandırıcılığı ile karşı karşıyayız.

Africrypto Kurucuları 3.6 milyar dolar Bitcoinle kaçtı !

Güney Afrika, ülke tarihinin en büyük kripto para dolandırıcılığı ile karşı karşıya kalmış durumda. Africyrypt'in iki kurucu ortağı olan Raees ve Ameer Cajee, borsaya yatırım yapan insanların 3.6 milyar dalarlık Bitcoin'lerini alarak ortadan kayboldu.

Africrypt'in CEO'luğunu yapan Ameer Cajee, 13 Nisan'da yatırımcılarına hacklendiklerini söylemişlerdi. Bu hack iddiasını öne sürerek platform faaliyetlerini durdurmuş oldu.

Muğla'da 'Bitcoin' dolandırıcılığı - Sputnik Türkiye

Ameer Cajee ayrı olarak iddia ettiği hack olayından sonra kripto paraları geri almaya çalıştıklarını ve yatırımcıların da güvenlik güçlerini bilgilendirmelerini sakıncalı bulduklarını söylemişti. Gerekçe gösterdikleri şey ise güvenlik güçlerine herhangi bir bilgi aktarılması durumunda kripto paraları alma sürecinin uzayacağını söylemişti. Africrypt yatırımcıları arasında üst düzey yetkililer ve ünlü kişilerde yer alıyor.

Bu trajedik olayın kurbanı konumundakilerin temsilcisi olan hukuk şirketi, platformun iki kurucu ortağının da yaklaşık 69.000 Bitcoin ile ülkeden firar ettiklerini tahmin ediyor. 

Hukuk şirket, platformun kurucuları olan kardeşlerin Güney Afrika bankalarındaki havuzlarda biriken yatırımcılarının parasını bir araya getirip ardından parça parça transfer ettikleri ortaya çıktı.

Yatırımcılar dolandırılmamak için dikkat etmeli

Geçen seneler içerisinde yerel Bitcoin işlem açma platformluğu yapan Mirror Trading International (MTI) Güney Afrika'da bulunan yatırımcıları 23.000 Bitcoin kadar dolandırmıştı.

Africryp ise birden fazla yapısı bulunan pazarlama stratejisini benimsemişti. Fakat iki şirket de kripto para ticareti yapmak ve kar elde edebilmek için botlardan yani bilgisayar algoritmaları kullandıkları iddiaları bulunuyordu. 

Bitcoin dolandırıcılığı yayılıyor: 8.5 milyon kaptırdı - Takvim

Cajee kardeşler, günde yüzde 10'luk kar marjı elde etmeyi vaat ederek yatırımcıları ağına düşürdü. Tabi ki böyle bir vaat verildiği zaman yatırımcılarda şüphe oluşmalıydı.

Olay artık Güney Afrika polisinin seçkin birimlerinden olan Hawks, Mali Sektör Davranış Otoritesi (FSCA) ve SA Rezerv Bankası'na suç duyurusunda bulunuldu. Bu olaya kimin yardım ettiği ve kimlerin bu işin içinde olduğu da soruşturuluyor. 

Bu yazıda hiçbir kelime yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum