Beklenen Sinyal Geldi: Bitcoin Düşüşü Geliyor !

Beklenen Sinyal Geldi: Bitcoin Düşüşü Geliyor !

Bitcoin'de (BTC) death cross (ölüm geçişi) gerçekleşti. Kripto para piyasalarında çok korkulan ayı sezonu başladı mı ?

Bitcoin'de (BTC) düşüş başlayacak ! Death Cross (Ölüm Geçişi Gerçekleşti) !

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)'de death cross (ölüm geçişi) gerçekleşmesi bekleniyordu ve beklenen oldu. Ölüm geçişi teknik anlamda bize şunu ifade ediyor: 50 dönemlik hareketli ortalama seviyesinin 200 dönemlik hareketli ortalama seviyesini üstten keserek alta yönelmesi olarak tanımlanıyor. Aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere Bitcoin fiyatı, 200, 100 ve 50 dönemlik hareketli ortalama seviyelerine denk geliyor.

 

Bitcoin death cross Beklenen oldu! Bitcoin death cross (ölüm geçişi) gerçekleşti: Kış başladı mı?

Bir çok analist ölüm geçişinin fiyatlardaki trend değişiminin ya da sezon değişiminin habercisi olduğunu biliyor ve söylüyor. Eğer bu analistler bildiklerinde ya da söylediklerinde haklılarsa Bitcoin'de ayı sezonuna bir diğer adıyla kış sezonuna giriş başladı.

20 Mayıs 2020'de yani Dünya Sağlık Örgütünün Korona pandemisini küresel bir problem olarak ilan etmesinin ardından ölüm geçişinin tersi olan altın cross (golden cross) gerçekleşmişti. Bu tarihte 50MA, 200MA'yı alttan keserek üst tarafına çıktı. Bu tarihten sonra ise Bitcoin fiyatı genel olarak yükseliş trendi üzerinde seyir etti. 

Bitcoin ve kripto paralar 'Ayı piyasası'na mı girdi? - Son Dakika Haberler

Deathcross trend değiminin habercisi olsa da Bitcoin fiyatlarındaki değişimler karşısında 200MA ve 50MA değerleri de etkilenecekti. Belki de deathcross yanlış bir sinyal olarak algılanıp sadece kısa süreli bir düşüşün habercisi olarak kalacaktır. Yani demek istediğimiz güçlü bir pozitif şok, death cross'un etkisiz kalmasını sağlayabilir.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.