Binance US'da Bitcoin'in (BTC) sert düşmesinin nedeni açıklandı! 60 saniye de 8,200 Doları görmüştü

Binance US'da Bitcoin'in (BTC) sert düşmesinin nedeni açıklandı! 60 saniye de 8,200 Doları görmüştü

Binance Us’de Büyük Bitcoin İnişinin Nedeni Anlatıldı, Btc Hangi Sebeple 8.200 Dolara Kadar Düşüş Yaşadı? Önder kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) az zaman içerisinde gözle görülür bir yükselişe geçerek tüm zamanlar da elde edilmemiş bir başarı sağladı.

Önder kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) az zaman içerisinde gözle görülür bir yükselişe geçerek tüm zamanlar da elde edilmemiş bir başarı sağladı. Bitcoin derecelerin üzerine derece çıktığı ve 65.000 dolar bandına çekildiği günde 8.200 dolar fiyatına aniden bir iniş yapması ise herkesi şoke etti.

Binance’in ABD ortağı olan Binance US üzerinde geçen bu olayda, BTC fiyatının yaklaşık 60 saniyede 8.200 dolardan işlem yapılmasına neden oldu. Binance konu hakkında açıklama yapmayı tercih etmezken bir şirket sözcüsü Bloomberg’e bir sözlü açıklama yaptı.

Bitcoin’in (btc) düşmesinin nedenini açıkladı

Binance US sözcüsünün Bloomberg’e yaptığı açıklamaya göre, kurumsal yatırımcılardan birisi alım satım algoritmasında sistemsel bir sorun yaşadı ve bu da satışa sebep oldu. Yani gözle görülen fiyat aslında sistemsel bir hata sonucu görülse de satışlar yapıldı.

Söz konusu dakikalarda %88’lik bir iniş yaşayan Bitcoin, 600 BTC’lik bir hacimle ancak bu seviyeye düştü. Bu da söz konusu kurumsal yatırımcının 600 BTC’lik olmasa da yüklü satış yapmış olabileceğini gösteriyor.

Borsanın sözcüsü nedenin artık çözüldüğünü anlatsa da kurumsal yatırımcının kim olduğundan bahsedilmedi. Bazı kullanıcılar bunun likidite eksikliğinden kaynaklanmış olabileceğini sunuyor ve aslında yüklü satış ile likidite eksikliği buna neden olmuş olabilir.

Buna rağmen Binance US üzerindeki BTC fiyatı tekrarda eski seviyesine geldi ve olay anından beri herhangi bir değişim olmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.