Bir Çok Tahmini Tutan İsim Şimdi Bitcoin (BTC)'de Neler Olacağını Açıkladı

Bir Çok Tahmini Tutan İsim Şimdi Bitcoin (BTC)'de Neler Olacağını Açıkladı

Thre Arrows Capital'ın kurucusu olan Su Zhu, son Bitcoin çöküşüne neyin sebep olduğuna dair görüşlerini ve bundan sonra neler olacağını açıkladı.

Bir röportajda Su Zhu, Bitcoin (BTC)'in yükselen fiyat hareketleri ile çokca düşüş haberi ile birleşmesinin, Bitcoin'in değerini yarıdan fazla düşüren en büyük düşüşün nedeni haline gelebileceğini açıkladı. Zhu ayrıca Çin'deki madencilik fabrikalarını kapatma kararının Elon Musk'ın etkisi sonucunda BTC'yi yüksek miktarda etkilediği düşünüyor. 

Silk Road'un hapisteki patronundan can sıkan kaotik Bitcoin senaryosu

Elon Musk'ın ve Bitcoin hakkındaki tahminleri

Mayıs ayı, kripto para destekçileri ve yatırımcıları açısından çok kötü bir aydı. En büyük kripto para birimi olarak görülen Bitcoin (BTC), uzun süredir görmediği değer olan 30 bin dolar civarlarına düşerek tüm kripto para piyasasında düşüşü gerçekleştirmiş oldu. 12 Mayıs'ta elektrikli araç şirketi olan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, artık BTC'yi ödeme yöntemi olarak kullanmayacaklarına dair bir tweet paylaştı. Musk, en büyük kripto paranın üretiminde çevre için tehlike yaratan çok fazla yakıt enerjisi kullanıldığı için çevreye tehlike saçtığını söyledi. Bu paylaştığı haber, geçen say sosyal medya platformlarının hepsinde şok dalgası yaratıp BTC'de yüksek yüzdeli bir düşüş meydana getirdi. En büyük kripto para birimi olan BTC keskin bir düşüş trendinin içerisine girdi. Su Zhu, Mayıs aylarının sonlarında büyük satışların nedenlerinden birinin bu olduğunu savunduğunu dile getirdi.

Bitcoin plunge wipes $500 billion from value in crypto rout | Business News,The Indian Express

Çin'den gelen BTC düzenlemeleri bitmiyor 

Tasla'nın çevreye zararlı gazlar salınması sebebi ile BTC ödemelerini kesmesinin ardından, bir hafta sonrasında Çin hükümeti tarafından bir haber yayıldı. BTC madencilerine, ülkedeki faaliyetlerini bir an önce kesmelerini emrettiler. Çin Hükümeti, Bitcoin madencilerinin küresel ısınma ile mücadele çabalarına yardımcı olmadığını hatta bu olayı hızlandırdığını dile getirdi. Çin'de bulunan bazı şehirler de aynı şekilde BTC madencilerini yetki alanlarının dışına sürdü. Zhu'nun görüşüne göre bu hareket BTC fiyatında olumsuz bir etki yaratarak düşüşe sebep oldu. 

"Bitcoin'e (BTC) hala yüksek miktarda istek var"

2020'nin Ocak aylarında BTC'nin yaklaşık yüzde 25'lik bir yükseliş sergileyerek ay sonunu 9.000 dolar seviyelerinde kapatacağını tahmin edip doğru ön gören Zhu'ya göre; yakın zamanda yapılan bir anket, hedge fonlarının kripto para birimine milyarlara ulaşacak büyüklükte bir yatırım planının olduğunu gösteriyor. 

Bitcoin plunge wipes $500 billion from value in crypto rout | Business News,The Indian Express

Bu haberde yazılan hiçbir kelime yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Her işlem hür iradenizle açılır ve kapanır. 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.