Bitcoin (BTC) 30.000 doların altına düştü ! Bundan sonra neler olacak, Bitcoin Yorumları

Bitcoin (BTC) 30.000 doların altına düştü ! Bundan sonra neler olacak, Bitcoin Yorumları

Ethereum’un (ETH) 2.000 Doların altına düşmesinden yalnızca bir gün sonra, lider kripto para Bitcoin (BTC) de 30.000 Dolar seviyesinin altına geriledi. Nomics'in sunduğu verilere göre BTC, şu dakikalarda 29.400 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

Çin'deki kripto para baskısı ve Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüş

Bitcoin fiyatındaki düşüşün faktörleri çok olsa da en önemli faktörün Çin'den gelen kötü haberler ve kısıtlamalar olarak görülüyor, biliniyor. Çin Merkez Bankasının aldığı kararlar, Alipay'inde dahil olduğu beş önemli finans kuruluşuna "kripto para ile ilgili işlem yapmamaları ve engellemeleri" tarzında bir emir yazısı gönderildi.

Bu emir özellikle Çin vatandaşlarının borsalara ve tezgah üstü ticaret masalarına (OTC) yatırım yapmalarını engelleme ve buralarda kripto para alışverişi gerçekleştirmelerini olabildiğince kısıtylacak.

Kripto Para Nasıl Alınır? Bitcoin (BTC) Nasıl Alınır ve Satılır? - BTCHaber

Bir yandan Çin'de baskı uygulanan konulardan bir tanesi de Bitcoin (BTC) madenciliği. Şu ana kadar İç Moğolistan, Sincan, Qinhai, Yunnan ve Sichuan eyaletleri, kendi bölgelerindeki Bitcoin madenciliği faaliyetlerini kesin olarak yasakladıklarını açıkladı. Bu yasakların sonucunun da hapis veya para cezası olarak 2 cezalandırma yönteminin olduğu duruma göre değerlendirilebileceği bilgisi de edinildi.

Ayı Piyasasına mı Girdik ?

Piyasa gözlemcileri de aşağı yönü göstererek görüşlerini belirtiyor. Kripto para analisti olan Krüger, endüstrinin kesin olarak ayı piyasasına girdiğini ve ilerleyen zamanlarda çok daha kötü bir piyasanın bizi beklediğini belirtti. 

Bitcoin değer kaybetmeye başladı - Türk Yayıncılar Platformu | TÜRKYAY

Bu kadar olumsuz tabloyu destekleyen bir diğer etkenin de borsa girişlerinde yaşanan artışın neden gösterildiği biliniyor. Bitcoin'in (BTC) soğuk cüzdanlardan borsalara aktarımı yapılmasının, tarihsel olarak, büyük satış dönemlerinden önce geldiği biliniyor. Traderler, ellerinde bulundurdukları kripto paraları borsalardan donanım cüzdanlarına aktardığında ise bu, uzun vadeli koruma ve piyasalardaki yükseliş anlamına geldiği biliniyor.

CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju'nun açıklamaları ise düşüşün ayı piyasasından daha çok "bir kaç hafta sürmesi beklenen bir dizi düzeltme düşüşleri" olarak gördüğünü belirtti.

Bitcoin (BTC) Fiyatının Düşüş Sebebi Bu Transferler mi? - Bitcoin Sistemi

Gelecek haftalar için tahminler ne olursa olsun; Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasası sert bir şekilde aşağı yönlü hareket ediyor.

Bu yazıdaki hiçbir kelime yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. 

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.