Bitcoin (BTC)'de Balina Alarmı ! Çok fazla Bitcoin borsalara giriyor !

Bitcoin (BTC)'de Balina Alarmı ! Çok fazla Bitcoin borsalara giriyor !

Bitcoin'de art arda gelen kötü haberlerin devamı da geliyor! Şimdi de büyük balinaları borsalara çok sayıda Bitcoin (BTC) transfer ettiği ortaya çıktı!

Bitcoin (BTC) yazı yazıldığı sırada 30.000 dolar likit seviyesinin altına indi ve bir çok borsada 28.800 seviyelerine kadar bir sarkma gösterdi. Mayıs ayının sonlarından bu yana sürekli bir düşüş gösteren en büyük kripto para biriminde yaşanan bu son hareket, yatırımcıları, BTC'nin artık ayı piyasasında olduğuna dair düşüncelerini kuvvetlendirdi. Ünlü analist, kripto para borsalarına çok fazla Bitcoin gönderildiğini ekleyerek bu durumun BTC'nin ayı piyasasına girişini garantileyeceğini belirtti.

CryptoQuant Ceo'su: Bitcoin Ayı Piyasasına girdi!

CrpytoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju: "Balina Kapitülasyon Endeksi" olarak adlandırdığı bir grafiğe dikkatleri çekti. Bu grafiğe karşın Temmuz 2019'dan bu tarafa borsalarda büyük balina satışlarına rastlandı. Ki "Bunu söylemeyi sevmiyorum, ama piyasaya bakınca Bitcoin'de ayı piyasası resmi olarak onaylandı" kelimelerini sarf etti. Geride bıraktığımız günlerde bildirdiğimiz üzere Analist Ki, Bitcoin'in mevcut durumunun belirsizliğine dikkat çekip yatırımcıları uyardı.

Bitcoin (BTC) Düşmeye Devam Ediyor BTC Analiz 20 Nisan - ekoayrıntı

Temmuz 2019'da BTC/USD paritesinde, 13.900 dolara çıktığında bir koşudan yeni çıkmıştı. Bitcoin (BTC) bu düzeylere çıktığında bir daha 2020'nin Ekim aylarına kadar bu kadar çıkamamıştı. Bu neden ile analist, son dönemlerde tarihi olaylar göz önüne bulundurduğumuzda, BTC'nin gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.500 dolar, son bir tepe olabilir açıklamalarına yer verdi. Analist Ki ayrı olarak, "Çok fazla balina borsalara yüklü miktarda BTC gönderdiğinin" bilgisini de ekledi.

Analist Ki Young Ju: Düşüş eğiliminin uzun sürmemesini bekliyorum

Analizine devam eden Ki, kısa süreli yatırımda Bitcoin'deki düşüşten dolayı bu sürecin bir getiri kapısı olmayacağını dile getirdi. "Açık sözlü olmak gerekiyorsa, BTC'de düşüş eğiliminin uzun sürmeyeceğini bekliyorum. Ancak piyasa uzun vadede arz/talep açısından yeterli görünüyor" diye ekleme yaptı. "Bu sebepledir ki, BTC bitti demiyorum, beni yanlış anlamayın" ifadelerini kullandı. 

Küresel talep arttıkça Bitcoin fiyatı 37.000 dolara fırladı - Finans Ajans

Bitcoin'in son düşüşü göz önüne alınırsa CryptoQuant'ta CEO olan Ki, haklı çıkma ihtimali yüksek görünüyor. Bugün 15.30 sularında lider kripto para birimi olan Bitcoin, 28.880 dolar seviyelerine kadar bir gerileme sergiledi ve 2021'in Ocak ayından bu zamana kadar görmediği seviyeleri gördü. Son 24 saatte yüzde 10 oranında değer kaybeden BTC, yazının yazıldığı sıralarda 32 bin dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.