Bitcoin (BTC) Nereye Kadar Düşer ? Bitcoin Tahminleri ve Yorumları

Bitcoin (BTC) Nereye Kadar Düşer ? Bitcoin Tahminleri ve Yorumları

Bütün kripto para piyasası, çarşamba gününden itibaren düşüş trendi içerisine girmiş durumda. En büyük kirpto para birimi olan Bitcoin (BTC) 41.330 dolar seviyesinde başladığı düşüşünde 34.700 dolara kadar düştü. Birçok altcoin ciddi oranlarda değer kaybı yaşadı. Peki bu düşüş nereye kadar sürer?

Bütün kripto para piyasası, çarşamba gününden itibaren düşüş trendi içerisine girmiş durumda. En büyük kirpto para birimi olan Bitcoin (BTC) 41.330 dolar seviyesinde başladığı düşüşünde 34.700 dolara kadar düştü. Birçok altcoin ciddi oranlarda değer kaybı yaşadı. Peki bu düşüş nereye kadar sürer?

Bitcoin selloff resumes after China reiterates crackdown warning | Business and Economy News | Al Jazeera

Tecrübeli analistlerden olan Azeez Mustapha, Bitcoin (BTC)'in fiyatının 9 günlük hareketli ortalama (MA) ve 21 günlük hareketli ortalamanın altına indiğini belirtti. 38.000 dolarlık orta bölgede BTC fiyatının son bir kaç gün boyunca herhangi bir yükselişi reddeten satış baskısının görüldüğünü ekliyor. Ayılar (satıcılar) 9 günlük ve 21 günlük MA'ların üzerinde kırılmaya karşı baskı oluşturuyor. Azeez Mustapha'nın bakış açısından bakar isek lider kripto para biriminin bu direncin üstünde 4 saatlik kapanış yapmadığı sürece altlarda kalmaya devam edecek. 

Bitcoin için kritik nokta 

Haberimizi yazdığımız sırada Bitcoin'in anlık fiyatının 35.500 dolar seviyelrinde olduğu görülüyor, bu seviye 24 saat içinde yüzde 4.3 oranında bir düşüş demek. Ancak deneyimli bazı analistlere göre, Bitcoin şu anda çok önemli bir noktada. Bu noktada yaşanacak hareketler, önümüzdeki bir kaç gün için Bitcoin'in fiyat hareketlerini bize söyleyebilir. Bu seviyedeki herhangi bir düşüş veya yükseliş, yeni işlem haftası için trendi belirleyecek unsur haline gelebilir.

Bitcoin price live: Latest BTC news during the crypto crash

Popüler analist, Bitcoin'in şu zamanlarda 9 günlük ve 21 günlük hareketli ortalamaların çok yanında seyrettiğini ve ayıların galip gelebileceğini belirtti. Ayrıca 9 ve 21 günlük MA'ların üzerinde doğru yaşanacak herhangi bir yükseliş hareketi kırılmayı destekleyecek ve bir sonraki hedef 45.000 dolar olacak. 

Balinalar dipten Bitcoin (BTC) toplamaya devam ediyor

Kripto para analiz şirketi Santiment, Bitcoin'in fiyatının 34.000 dolar seviyelerine kadar düşmesine rağmen, BTC balinalarının fiyat düşüşünden yararlanarak alım yapmaya devam ettiklerini açıkladı. Santiment teknik ebinin son tweetine göre, minumum 1.000 Bitcoin tutan kripto para cüzdanları pozisyonlara ekleme yapmaya devam ediyor. Pozisyonları giderek büyüten balinalar piyasa belirleyici olarak görev yapmaya çalışıyor.

April Crypto Highs And Lows

10 - 1.000 BTC tutan cüzdanlara sahip cüzdanlar Bitcoin satmak yerine hold (tutmak) etmeyi tercih ediyor. Daha küçük cüzdanlardan ise büyük hızla satışlar geliyor. 

Bitcoin Kesişimi (GoldenCross) yaklaşıyor

Bitcoin'in devam eden düşüşü, ABD Federal Rezervi'nin faiz oranlarında beklenen daha erken yükseltme olasılığına ilişkin bir takım yorumlar arasında geleneksel piyasaların bir başka yönlü baskı ile karşılaşacağını dile getirdi. Çin'deki kripto para birimleri üzerine binen düzenlemelerin sıkılaştırılması da fiyat üzerinde baskıyı daha da güçlendiriyor. 

Analistler, sürekli bir fiyat düşüşünün, 50 günlük hareketli ortalama ve 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde meydana gelen 'deathcross' yüzünden olabileceğini söylüyor. Bu olay kripto para piyasalarının büyük bir satış baskısı ile karşı karşıya gelebileceğini açıklar nitelikte. Bu olay gerçekleşirse Bitcoin 2018'de yaşanan senaryoya benzer bir senaryo sergileyebilir. 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.