Cardano (ADA) Polkadot (DOT) ve Solana (SOL) altcoinler yarışa girdi! Ethereum’un (ETH) Tahtı Sallanıyor mu?

Cardano (ADA) Polkadot (DOT) ve Solana (SOL) altcoinler yarışa girdi! Ethereum’un (ETH) Tahtı Sallanıyor mu?

Ethereum’un Tahtı Sallanıyor! Cardano, Polkadot ve Solana Yarışa Girdi… Ethereum katili adı altında göze çarpan kripto para birimleri, toplulukları arasında tartışılmaya başladı. Bu sorular ile beraber Ethereum ’un düşük ölçeklenebilirliğe sahip ağ tıkanıklığı ve yüksek gaz ücretleri ile gözden düşmeye başladı mı?

Ethereum katili adı altında göze çarpan kripto para birimleri, toplulukları arasında tartışılmaya başladı. Bu sorular ile beraber Ethereum ’un düşük ölçeklenebilirliğe sahip ağ tıkanıklığı ve yüksek gaz ücretleri ile gözden düşmeye başladı mı?

Kripto analisti olan Steve Muchokı, Ethereum’un rakiplerini açıkladı. Bu rakiplerin Cardano, Solana, Polkadot olduğunu belirtti. Üçüncü nesil olan Blockchain olan Cardano yani ADA coin listenin başında yer almaktadır. Bu ağ Blockchain endüstrisini rahatsız eden sorunları düzeltmek için geliştirildi. Bununla beraber Proof of Work üzerinde çalışan Ethereum’dan farklı olarak ADA çevre dostu bir Proof of Work mekanizması kuruyor. Fakat Ethereum’da ETH 2.0 ile PoS’a geçmeye çalışıyor. Fakat ADA işlem hızı açısından saniyede 150 işlem yapabiliyor ve Ethereum’u geride bırakıyor.

Cardano (ADA) Ethereum’dan Önde mi?

Cardano, akıllı sözleşmelerini hafta sonu başlatma kararı aldı. Bununla beraber ADA’yı DeFİ alanına davet edecek.  Bayadır beklenen bu olay iyi araştırılmış ağın pratikte büyük ölçekte çalışıp çalışılmayacağı merak ediliyor.Kripto analisti olan Steve Muchokı bu konuda hem Cardano’da hem de Ethereum’da önemli değişiklikler olacağını söylüyor ve bu yüzden ikisi arasında seçim yapmanın zorlaştığını belirtiyor. Piyasa değerinden dolayı Ethereum’un daha yakın olabileceğini fakat gelecekte olan projelerde geride kalacağını düşünüyor.

Solana Ethereum’u Geçebilecek mi?

Solana geçtiğimiz ay ile yatırımcıları yerel tokeni olan SOL’a çeken başka bir ağ haline gelmişti. Solana Cardano gibi Ethereum’un yüksek ölçeklenme ve işlem maliyetlerini çözmeyi amaçlıyor. Bu sebeple işlem maliyetleri azaltılarak sadece 0,0025 dolar olmaktadır. Aynı zamanda Ethereum’un işlem ücretleri daha yüksek ve değişken olduğu için Solana Ethereum’u geçebilir.Kripto analisti olan Steve Muchokı bu konuda zayıf benimseme bloklarının Solana’nın Ethereum’u geçmesini engellediğini söyledi. Dolana yeni NFT’ler yayınladıkça bu rekabetin değişeceğini belirtiyor.

Bununla beraber Polkadot’da parachainler ile ağ tıkanıklığı çözmede yeni adımlar atıyor.  Bununla beraber Polkadot potansiyel bir Ethereum katili olarak bilinmeye yavaş yavaş başlanıyor. Kripto analisti olan Steve Muchokı bu konuşa Polkadot’un biraz daha mücadele etmesi gerektiğini belirtiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.