Dogecoin (DOGE) düşerken Elon Musk neden tweet atmadı ? Neden Destek Olmadı ?

Dogecoin (DOGE) düşerken Elon Musk neden tweet atmadı ? Neden Destek Olmadı ?

Elon Musk’ın Saturday Night Live’ı sunmasının ardından Dogecoin (DOGE) fiyatında %75 düşüş yaşandı. Salı günü yaşanan genel düşüş sırasında Dogecoin, piyasa hacmi bakımından ilk onda en çok değer kaybeden oldu.

Tesla CEO'su Elon Musk, 2021 yılı başında Dogecoin ile alakalı Twitter üzerinden açıklamalar yapmaya ve yayınlamaya başlamıştı. Hem 2021 boğasını hem de Elon Musk desteğiyle birlikte DOGE fiyatı yükseldikçe daha fazla yatırımcının dikkatini çekti. Dogecoin, yaşadığı artış ile beraber piyasa değeri de aynı oranda artış gösterdi ve ilk on kripto para birimi içerisinde yerini aldı.

Dogecoin (DOGE)'de son durum nedir ?

Fakat gerek piyasada yaşanan gen düşüşünün etkisi gerekse de artık Musk'ın destek göstermemesinden kaynaklı Dogecoin 45 gün önce gördüğü en yüksek seviyesinin yüzde 75 altında seyrediyor.

Elon Musk Tweet attı: Dogecoin hareketlendi - ShiftDelete.Net

Ek olarak elde edilen grafiklere göre kripto para biriminin piyasa değeri de Salı günü 94 milar dolarlık zirve seviyesinden 71 milyar dolar bir kayıp ile 23 milyar dolar seviyelerine kadar gerileme sergiledi. Kripto para şirketi Skilling'in CEO'su Michael Kamerman bu konu ile alakalı yaptığı açıklamada "Birçoğu Elon Musk'ın SNL sunumunun zaten yükselen Dogecoin'i daha da yükseltmesini beklerdi. Fakat bu durum ters bir etki gösterdi." sözlerini sarfetti.

Elon Musk Dogecoin (DOGE)'den desteğini kesti !

Yaşanan son fiyat gerilemeleri sırasında Dogecoin yatırımcıları bir nevi Musk'tan yardım bekledi. Eski Bitrefill CEO'su John Carvalho ise Musk'ın ortadan kaybolması hakkında bir espri yaptı ve "Bir şey söyle Musk, bir şey söyle" ifadelerini kullandı. 

Elon Musk'tan Dogecoin ve kripto yatırımı uyarısı - Yoğun Gündem

Buna ek olarak Elon Musk, uzun zamandan sonra geçtiğimiz günlerde bir tweet paylaşarak DOGE topluluğuna olan desteğini tekrardan dile getirdi. Dogecoin'in babası yani yaratıcısı olan Ross Nicoll'ün ücret indirim kodu ve bunun kripto para test ağında olası bir kullanımı hakkında tweetine yanıt olarak Musk, bunu "önemli bir gelişme" olarak adlandırdı.

Dolayısı ile pek çok analistin tahmin ettiği üzere her ne kadar piyasa düşüşünün etkisi olsa bile Musk'ın eski desteği göstermemesi sebebi ile DOGE olumsuz etkilenmiş gözüküyor.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.