El Salvador'daki En Büyük Banka Bitcoin'i Finansal Ürünler İçin Ödeme Olarak Kabul Etti

El Salvador'daki En Büyük Banka Bitcoin'i Finansal Ürünler İçin Ödeme Olarak Kabul Etti

El Salvador'daki en büyük banka olan Bancoagricola, bir PR bildirisine göre, şimdi araçlarının kullanımından kaynaklanan borçları ödemek için bitcoin'i kabul ediyor. Kurum, yazılımına kripto para birimi özelliklerini dahil etmek için bir ödeme ağı olan Flexa ile ortaklık kurdu.

El Salvador'daki en büyük finans kurumu olan Bancoagricola, finansal araçları için bitcoin desteğini ilk dahil edenlerden biri oldu . Bu, müşterilerinin finansal araçlar (krediler, ipotekler ve kredi kartı borcu gibi) için bitcoin ile ödeme yapabilecekleri ve bitcoin yasasına uygun olarak ödeme yapabilecekleri anlamına geliyor .

Wompi olarak bilinen bir dijital ödeme ağ geçidi kullanan bankanın müşterileri de bu hizmet aracılığıyla bitcoin ile ödeme alabilecekler. Bancoagricola COO'su Carlos Mauricio Novoa şunları söyledi:

El Salvador'da, tüm finansal ürün grubumuzda müşterilerimize bitcoin erişimi sağlayan ve finansal kapsayıcılığı artıran ilk finans kurumu olmaktan heyecan duyuyoruz.

Banka ayrıca, bu yıl PoS terminalleri aracılığıyla bitcoin ödemeleri için tam destek sağlamayı hedeflediğini duyurdu.

El Salvador'da Flexa Ortaklığı

Bu hedefe ulaşmak için Bancoagricola, bir dijital ödeme platformu olan Flexa ile ortaklık kurdu. Bu, kurumun bitcoin ile ilgili hizmetleri platforma kolayca entegre etmesine izin verdi. Flexa, Bancoagricola'nın PoS ağına entegre edilerek müşterilerin doğrudan bitcoin ödemeleri almasına olanak tanıyacak. Bankalar ve diğer işletmeler, 9 Haziran'da bitcoin için onaylanan yasal ihale statüsüne uymak için ödeme ağlarına bitcoin'i dahil etmeye başlıyor.

Flexa'nın kurucu ortağı Trevor Filter şunları söyledi:

  • Milyonlarca Salvadorlu için daha iyi ödeme teknolojisini bu kadar somut ve etkili bir şekilde destekleyebilmemiz için Bancoagrícola ve Grupo Bancolombia gibi yenilikçi ve birinci sınıf kuruluşlarla ortaklık yapma fırsatı tek kelimeyle inanılmaz.

Bancoagricola, müşterilere hizmet veren 5.400'den fazla çalışanı ile ülke genelinde 1.000'den fazla müşteri ilgi noktasına sahiptir. Dolayısıyla, bu katılımın vatandaşların borçlarını nasıl ödediği üzerindeki etkisi önemlidir. Önümüzdeki günlerde daha fazla bankanın, yürürlüğe giren yasaya göre müşterileri de ağırlamak için birkaç anlaşma açıklaması bekleniyor.

Bitcoin'i çevreleyen tüm bu hareketle bile, çoğu Salvadorlu (on kişiden yedisi) , Üniversite Kamuoyu Enstitüsü tarafından düzenlenen bir ankete göre yasal bir ihale olarak kullanılmasına karşı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.