Ethereum (ETH) Nedir? Etherium Açık Kaynaklı Bir Proje midir? ETH, ATH yaptı mı?

Ethereum (ETH) Nedir? Etherium Açık Kaynaklı Bir Proje midir? ETH, ATH yaptı mı?

Ethereum bir tür kripto para birimidir. Aynı zamanda bir kripto para birimi türü olan Bitcoin'e benzer. Herkes Ethereum alıp satabilir, ancak onu ödeme olarak kabul edecek şirketlerden mal almaktan başka bir şey için kullanamazsınız. Yatırımınızı nakite çevirmek istiyorsanız Ethereum'u Bitcoin ile takas edebilir veya Bitcoin'leri Dolar ile takas edebilirsiniz.

Ethereum geliştiricileri, tüm kullanıcıları için kullanımı kolaylaştıracak Mist olarak bilinen çevrimiçi bir uygulama oluşturma sürecindedir. Mist, bir web tarayıcısı ve bir Dapp tarayıcısının birleşimi olacaktır. Web tarayıcısı yalnızca göz atmak için kullanılabilir, ancak DApp tarayıcısı yalnızca DApp'lerle etkileşim kurmak için kullanılabilir.

Etherium Açık Kaynaklı Bir Proje midir?

Ethereum ayrıca açık kaynaklı bir projedir ve programlama uzmanlığı varsa herkes kendi özelliklerini ve uygulamalarını ekleyebilir. Ethereum geliştiricileri, Ethereum ile kullanılacak DApp'ler oluşturmaya da çalışıyor. Bu, Etherium'u diğer kripto para türlerinden farklı kılıyor çünkü herkesin kendi programlarını ve uygulamalarını oluşturmasına izin verecek tamamen işlevsel bir çevrimiçi işletim sistemi olma potansiyeline sahip. Ethereum geliştiricileri çok aktif; yakın zamanda, son iki ayda 100 milyon doların üzerinde Ethereum satın alındığını duyurdular.

Ethereum geliştiricilerine göre, Ethereum güvene değil saf matematiğe dayanmaktadır. Geliştiriciler, işlemlerin hızlı olması için daha hafif ve daha hızlı hale getirmek için de çalışıyor. Ethereum geliştiricileri, çevrimiçi alışveriş için kullanabilecekleri bir tür kripto para birimi oluşturmak için çok çalışıyorlar.

ethereum-nedir.jpg

Ethereum, diğer herhangi bir para birimi türü gibi, takas edilebilir ve bir şeyler satın almak için kullanılabilir. Ayrıca varlık alım satımı ve spekülatif amaçlar için de kullanılabilir. Küresel ölçekte kullanılabilir ve diğer kripto para birimleriyle işlem görebilir. Ethereum, Bitcoin'e çok benzer, ancak dağıtılma şekli, sağladığı güvenlik türü ve kullanıcıların onunla etkileşim kurma şekli farklıdır.

Ethereum geliştiricileri, bir halka arz veya ilk halka arz yapmayı düşündüler. Ethereum geliştiricileri, Mist olarak bilinen ve kullanıcıların DApp'lerle etkileşime girmesine izin verecek kendi çevrimiçi uygulamalarını oluşturmaya çalışıyorlar. Diğer kripto para türleri DApp'leri kabul etmekte güçlük çekerken, geliştiriciler, oluşturmaları ve kullanmaları için daha kolay olacak kendi sistemlerini yapabileceklerini düşünüyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.